Mapa „crvenih zona“ u Grčkoj u kojima važe pooštrene mere

Putovanja 12. sep. 202114:11 > 16:44
Podeli:
Grčka
Grčka; Foto: ARIS MESSINIS / AFP / Profimedia

Ako ste planirali da u završnici letnje sezone posetite Grčku, savet je da pratite aktuelne mere protiv širenja koronavirusa. Situacija ni tamo nije sjajna, posebno na Kritu, a grčki krizni štab proširio je spisak mesta za koja važe dodatne restrikcije.

Nekoliko grčkih regija od ovog vikenda nose status „crvenih zona“ na kovid mapi, i bar do sledećeg zasedanja, 16. septembra, u njima važe pooštrene mere.

Mapa Foto:Google maps

Prva je policijski čas koji traje pet sati – od 01 do 06h, tokom kojeg je kretanje dozvoljeno samo zbog posla ili iz zdravstvenih razloga.

Pročitajte još:

Na muziku u kafićima, restoranima, barovima stavljena je 24-časovna zabrana, a takođe, zabranjeni su privatni skupovi i događaji koji uključuju više od 20 ljudi.

Prekršioci koji organizuju privatne žurke biće kažnjeni novčanom kaznom od 50.000 do 200.000 evra.

Što se tiče ulaska u Grčku, prema novoj odluci vlade „Preduslovi za ulazak u zemlju kako bi se ograničilo širenje Kovid-19“, pravila nisu promenjena – svi posetioci „bez obzira na državljanstvo i način ulaska u zemlju“, kao i u protekla četiri meseca, imaju četiri mogućnosti, u odnosu na dokumente koje je potrebno priložiti i odnose se na Kovid-19.

***
Bonus video: Skriveni troškovi na odmoru – Sve zamke All Inclusive-a

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar