Egipat
Egipat; Foto: huber-images.de / Graefenhain / Huber images / Profimedia

Dok Crna Gora i Grčka polako privode kraju letnju sezonu, u nekim zemljama ona ulazi u punu brzinu - a domaće agencije spuštaju cene za aranžmane u septembru i oktobru.

Mada naši turisti Tursku i Egipat biraju za letovanje u julu i avgustu, njima centralni deo sezone upravo kreće od septembra, kad temperature malo popuste. Dobra vest je da se i turističke agencije vode navikama naših ljudi, pa se trenutno mogu naći dosta povoljniji aranžmani za ove zemlje.

Turska

Turska se od početka pandemije ispostavila kao hit destinacija za srpske turiste, a kako najavljuje Accuweather tokom i do kraja septembra će biti oko 30 stepeni, pa bi last minute aranžmani za ovu zemlju mogli da se ispostave kao super opcija. Posebno što većinom uključuju avionski prevoz i hotelski smeštaj uz all inclusive uslugu, pa možete potpuno da se prepustite uživanju.

Last minute ponuda Dreamlanda kreće od 417 evra za sedam noći u Alanji, u hotelu sa tri zvezdice. Filip travel je aranžman sa 11 noćenja u Bodrumu (all inclusive, avion) spustio na 441 evro, a Argus ima krajem septembra i varijantu za 389 evra – 10 noćenja.

Preko Sabra travela možete proći i znatno povoljnije, ako izaberete autobuski prevoz. Tako je za Sarimsakli aranžman od deset noćenja u septembru 230 evra po osobi, a za Kušadasi 155 evra (85 evra ako idete sopstvenim prevozom).

Pročitajte još:

U Tursku se može ući sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji izdatoj od strane nadležnog organa, s tim da je druga doza dobijena najmanje pre 14 dana pre dolaska u Tursku, i/ili sa potvrdom od nadležnih organa da je u poslednjih 6 meseci preležan COVID-19. Ukoliko lice ne poseduje jedan od prethodna dva navedena dokumenta neophodno je posedovati negativan PCR test, urađen u poslednjih 72 sata pre ulaska u Tursku ili negativan rezultat brzog antigenskog testa uređen 48 sati pre ulaska u zemlju. Licima mlađim od 18 godina koja se nalaze u pratnji roditelja koji poseduju potvrdu o vakcinaciji nije potreban PCR test. U roku od 72 sata pre dolaska u Tursku neophodno je elektronski se registrovati putem linka: register.health.gov.tr.

Egipat

U Hurgadi je danas navodno bilo 37 stepeni, a temperature od 30+ će se držati i do kraja oktobra. Aranžmani u ovom periodu su od oko 500 evra za sedam noćenja preko Dreamlanda, isto otprilike i preko Filip travela. Argus ima specijalnu akciju za polaske u septembru i uz jednog punoplatežnog putnika, drugi dobija popust od 50 evra, a u ponudi je Hurgada – najjeftinija je oko 580 evra (13 dana), dok su u oktobru cene još niže.

Što se tiče uslova za ulazak u Egipat, za lica koja su revakcinisana nije neophodan PCR test, već je potrebno posedovati sertifikat o vakcinisanju sa QR kodom. Za lica koja nisu vakcinisana potreban je negativan PCR test sa QR kodom.

Tunis

Najjeftinija varijanta za Tunis preko Dreamlanda je oko 400 evra – 7 noćenja, all inclusive, avionski prevoz. Kod turističke agencije 1A Travel najpovoljniji all inclusive aranžman je 533 evra po osobi (11 noćenja), a Odeon ovih dana vodi na čak 14 noćenja za 523 evra po osobi.

Kako je navedeno na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, državljani Srbije mogu da uđu u Tunis uz obavezan negativan rezultat PCR testa, ne starijeg od 72 sata, i samoizolaciju u trajanju od 7 dana. Od obaveze karantina izuzeta su lica koja poseduju potvrdu o vakcinaciji.

***
Bonus video: Najlepše plaže

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)