Zanzibar
Zanzibar; Foto: Ulrich Doering / Alamy / Alamy / Profimedia

Osim tradicionalno omiljenih letovališta srpskih turista, agencije su ovog leta vratile u ponudu i egzotične letnje destinacije, a neki aranžmani su čak i povoljniji nego pre korone.

U cene aranžmana za daleke destinacije uključen je avio prevoz sa taksama i hotelski smeštaj (često i bar neki obrok), a ponekad i određen broj izleta. Ukoliko ste planirali da sebi do jeseni priuštite jedno takvo letovanje, pri pretraživanju i upoređivanju aranžmana obratite pažnju na broj dana i datume polazaka, spisak onoga što je uključeno u cenu i onoga što nije, kao i na konkretne uslove za ulazak u određenu zemlju koji trenutno važe za državljane Srbije.

Zanzibar

Zanzibar je već neko vreme hit među egzotičnim destinacijama, pa ga je dosta agencija, čak i onih koje inače ne rade daleke destinacije, uključilo u ponudu. Cene su, valjda zato, prilično šarene. Preko agencije Travelland najjeftiniji aranžman je od 1.140 evra za 7 noćenja, smeštaj je u fensi bungalovima na plaži, dok Belvi vodi u skrivenu vilu za 1250 evra po osobi (10 noćenja). Disko drugar ima varijantu za 14 dana, po ceni od 1.249 evra po osobi, a na posebnoj akciji su aranžmani za oktobar – 12 dana po promo ceni od 949 evra. Zanzibar je na akciji i u agenciji Jungle tribe – poslednja mesta za septembarske polaske moguće je rezervisati za 990 evra (10 dana), dok i Globetracker ima 10-dnevni aranžman za 970 evra.

Za ulazak u Tanzaniju neophodan je negativan PCR test ne stariji od 72h, a po sletanju je obavezan brzi test na covid 19 (cena je 25 dolara po osobi). Pre putovanja je neophodno popuniti online Public Health Surveillance Formular, u roku od 24h pre sletanja na Zanzibar.

Meksiko

Meksiko je takođe od početka pandemije bio dostupan i sve zanimljiviji našim putnicima. Trenutno je za 10 dana (7 noći) u septembru i oktobru preko Dream landa od 1.319 evra, a preko Jungle travela 1.150 evra. Meksiko je i specijalitet agencije Disko drugar – aranžman uključuje čak 17 dana, cena je 1399 evra.

Državljani Srbije mogu, uz posedovanje odgovarajuće vize, bez posebnih ograničenja da uđu u Meksiko, a po dolasku su dužni da popune upitnik za identifikaciju faktora rizika (https://afac.hostingerapp.com/).

Dominikanska republika

Punta Cana je jedno od najpoznatijih letovališta u Dominikanskoj Republici – najpovoljniji aranžman za devet dana (7 noćenja) uz all inclusive košta 1.110 evra preko Travellanda, a 1.079 evra preko Dream landa.

Državljani Srbije mogu da uđu u Dominikansku Republiku uz negativan test, a pri dolasku i u povratku su u obavezi da popune elektronski formular.

Pročitajte još:

Sejšeli

Travelland vodi na Sejšele, cena aranžmana je od 1090 evra za 10 dana (7 noćenja), Dream land ima isti od 1.234 evra, preko Jungle travela je 10 dana 1.190 evra. Ako vam je 10 dana prekratko, Disko drugar ima i varijantu 12 dana za 1.499 evra.

Državljani Srbije mogu da putuju na Sejšele, ali uz obavezan negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) i prethodno pribavljeno odobrenje od strane zdravstvenih vlasti, za koje se zahtev upućuje preko posebne platforme na stranici https://seychelles.govtas.com/. Zahtev se može popuniti od 72h do 3h pre poletanja, cena je 45 evra po osobi. Osiguranje koje pokriva COVID-19 je obavezno.

Maldivi

Preko Jungle tribea 10 dana na Maldivima je 1.190 evra, dok Globetracker obećava Maldivi avanturu uključivši i besplatne izlete – takođe za 10 dana po ceni od 1.189 evra, a kod Dream landa je 10 dana, polupansion 1.174 evra. Travelland ima još povoljniju varijantu od 940 evra (10 dana, 7 noćenja) u hotelu na plaži sa tri zvezdice.

Za ulazak na Maldive neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Dubai

Možda najpovoljnija „egzotika“ je Dubai – za 7 noćenja preko Travelland je 599 evra, preko Jungle-a 570 evra.

Državljanima Srbije nije potrebna viza za ulazak u Dubai, ali jeste negativan PCR test (ne stariji od 48 sati). Kako je navedeno na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, za ulazak u Dubai, državljani Srbije imaju mogućnost da se testiraju u Srbiji (test ne stariji od 48 sati) ili po sletanju na Dubai aerodrom. Nalaz testa sa aerodroma se dobija u roku od jednog do dva dana na mobilni telefon i obavezna je samoizolacija do dobijanja rezultata.

***

Bonus video: Kako do pozitivnih misli

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar