Kopaonik zima
Opterećenost žičara zbog kvara na Pančiću Foto:Nova.rs

Prema nekim procenama, samo u poslednjoj nedelji februara, na Kopaoniku je bilo preko 25.000 turista. Od tog broja, trećina su bili skijaši. Tome su doprineli dobri vremenski uslovi za skijanje i 90 cm snega, kao i to što su sve žičare u pogonu. Svi ovi faktori su uticali na to što je na Kopaoniku i dalje velika posećenost.

„I dalje je velika gužva na stazama. Dosta je dnevnih skijaša. Iako rade sve žičare, dešava se naročito vikendom da se malo duže čeka na žičari. Ali, mislim da će potrajati ova sezona“, kaže Boris iz Raške.

Sunčani dani i dobri uslovi za skijanje krajem februara uticali su na to da slobodnih smeštaja praktično nigde nije bilo, da se tražilo mesto više za parking i da su se povremeno stvarale velike gužve na skijalištu. I u martu se nastavlja identični scenario.

„Ima ljudi, ali bilo bi bolje da nije korone. Dosta Rumuna mi je otkazalo, jer im je komplikovana procedura za povratak u zemlju. Naši gosti isto bukiraju, pa otkažu. Korona ili pronađu nešto bolje. Ne znam… I povrh svega toga imam goste“, kaže Nikola, vlasnik apartmana u Vikend naselju.

Pročitajte još:

Nikola nam je ispričao da se njegov apartman koji ima od ove sezone, iznajmljuje isključivo preko bukinga.

„Ja držim neku cenu, pa kad nema nikog počnem da spuštam. Nemam iskustva, da bih mogao da poredim sa prošlim godinama. Dosta se gradi, velika je konkurencija. A infrastruktura jako slaba“, ispričao nam je Nikola.

A cene su i dalje šarenolike, i ne padaju, iako smo ušli u mart. Recimo, kućica u centru Kopaonika, za osmoro osoba, u „last minute“ ponudi u polovini marta, košta 180 evra dnevno. Ali, postoje i apartmani za četvoro ili šestoro osoba, koji se dnevno mogu iznajmiti za 60 do 80 evra.

***

Bonus video: Bojana Stefanović: Kopaonik ne može da podnese toliku infrastrukturu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)