Foto: LifeStyle / Alamy / Profimedia, Lightworks Media / Alamy /, Dalibor Brlek / Alamy/ ,Jiri Sima / Profimedia

Prilikom ulaska u Hrvatsku, turisti, između ostalog, treba da prilože i dokaz o obezbeđenom smeštaju - proverili smo koje su cene iznajmljivanja apartmana tokom sezone u blizini nekih od najlepših i najpoznatijih plaža.

Zlatni rat – Bol

Svetska turistička platforma Big 7 Travel je na vrh liste 50 najlepših plaža sveta 2019. stavila Zlatni rat u Bolu na Braču.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gominho (@gominho)

Smeštaj u Bolu preko sajta Airbnb može da se nađe u sezoni, po ceni od 44 evra za noć u dvokrevetnoj sobi, pa do 129 evra za ceo apartman u koji staje petoro ljudi.

Rajska plaža – Lopar

U mestu Lopar na ostrvu Rab, skriva se pravi dragulj, peščana Rajska plaža dugačka gotovo kilometar i po. Zbog kvaliteta životne sredine i čistoće, plaži je dodeljena Plava zastava, a obala je idealna za ljude koji vole da uživaju u prirodnim lepotama, bez kafića, sportskih terena…

U Loparu se u julu može naći apartman za četvoro od 40 evra po noćenju, ali mnogo više je fensi apartmana i vila u kojima noć košta skoro 200 evra. Prosečna cena smeštaja na dnevnom nivou je nešto više od 110 evra.

Saharun – Dugi otok

Na severnom delu ostrva Dugi otok nalazi se prelepa peščana plaža, okružena borovom šumom koja danju izgleda kao egzotični raj sa svojim kristalnim morem, a u večernjim satima postaje mesto za zabavu.

U ovim krajevima cene smeštaja variraju od 18 evra (soba za četvoro) do čak 500 evra (luksuzna vila sa tri spavaće sobe i bazenom).

Slanica – Murter

Slanica se nalazi na ostrvu Murter i važi za veoma popularnu turističku destinaciju zbog plitkog nivoa mora.

Prosečna cena smeštaja u okolini je 114 evra po noćenju u sezoni, a najjeftinija varijanta koju smo našli je apartman za dvoje za 58 evra.

Saplunara – Mljet

Pročitajte još:

Saplunara je divna peščana laguna na jugoistočnom delu Mljeta, najzelenijeg hrvatskog ostrva. Nalazi se u neposrednoj blizini Dubrovnika, Korčule, Elafitskih ostrva, a od poluostrva Pelješca ga deli Mljetski kanal.

Kada je u pitanju letovanje na Mljetu, najpovoljniji su bungalovi koji se u julu mogu iznajmiti za 47-48 evra dnevno. Kad je reč o drugačijem smeštaju, prosečna cena je 85 evra.

Zrće – Pag

Zrće je najpoznatija plaža na Pagu, ali i na celom Jadranu kao „hrvatska Ibica“.

Pristojan smeštaj u studiju za dvoje može se u sezoni naći za 50-60 evra po noćenju, a ako idete u društvu – u opticaju su sjajne kuće uz more koje se mogu iznajmiti za 120-130 evra (a u njima može da noći 6-7 ljudi).

Kraljičina plaža – Nin

Najduža i najpoznatija od ninskih plaža, tri kilometara duga, peščana Kraljičina plaža uz koju se vezuju legende i koja se nalazi na listama najlepših u svetu.

Kraljičina plaža u Ninu je na 15 kilometara od Zadra, ali ako tražite smeštaj baš u „kraju“ cene su oko 50 evra po noćenju.

Ko može da uđe u Hrvatsku

Što se tiče situacije s koronom, pored negativnog PCR (po novim merama ne starijeg od 72 sata) ili brzog antigenskog testa, priznaje se potvrda o vakcinaciji (treba da je prošlo više od 14 dana od primanja druge doze vakcine); potvrdu o pozitivnom PCR testu ili brzom antigenskom testu kojim se potvrđuje da se osoba oporavila od virusa SARS-CoV-2, pri čemu je test urađen u prethodnih 180 dana, a stariji je od 11 dana računajući od dana dolaska na granični prelaz, ili uz potvrdu lekara da je osoba preležala kovid 19. Takođe postoji i varijanta da, ukoliko je osoba prebolela COVID-19 (poseduje lekarsku potvrdu o tome ili pozitivan nalaz PCR ili brzog antigenskog testa), te je nakon toga vakcinisana najmanje jednom dozom vakcine, izuzeće od obaveze posedovanja negativnog PCR ili brzog antigenskog testa odnosno samoizolacije se produžava do šest meseci od primljene vakcine. Deca mlađa od 12 godina koja putuju u pratnji roditelja/staratelja izuzeta su od obaveze posedovanja negativnog PCR testa i samoizolacije ukoliko roditelji/staratelji poseduju negativan PCR test ili brzi antigentski test, odnosno potvrdu o vakcinaciji ili preboleloj bolesti kovida-19.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare