Koliko košta letovanje u najboljim kampovima u Grčkoj

Putovanja 12. jul. 202120:06
Podeli:
Foto:Shutterstock

Čak i oni koji u startu prevrnu očima na ideju o kampovanju zbog higijene ili komaraca, mogli bi da se otvore za ovu opciju letnjeg odmora - neki od kampova u Grčkoj su bukvalno "gradovi u malom" i nude ugođaje koji teško da se može izmeriti hotelskim zvezdicama. Predstavljamo vam nekoliko koji važe za najbolje.

Armenistis kamp (plaža Armenistis, Sitonija)

Armenistis se još od 1982. nalazi u zelenilu na Armenistis plaži na Sitoniji i mnogima je prva asocijacija na pomen fensi kampova. Na samo nekoliko metara od idilične zlatne plaže kampuje se na jednom drugačijem nivou – u luksuznim mobilnim kućicama i safari šatorima koji su potpuno opremljeni (imaju čak i kuhinjicu, WC, tuš kabinu). Kompleks uključuje restoran, kafić, bar, prodavnice, terene za sportske aktivnosti… Iznajmljivanje šatora u centralnom delu sezone je 70-75 evra dnevno, a mobilna kućica je od 65 do 145 evra.

Simos (plaža Simos, ostrvo Elafonisos)

Kamp Simos je na oko 50m od istoimene plaže, koja važi za jednu od najlepših na Peloponezu, a pored prostora za kamp prikolice i šatore, može se boraviti i u bungalovima. Gostima su na raspolaganju i bar, kafe/restoran, mini market, ambulanta, a moguće je iznajmljivanje bicikala, suncobrana i ležaljki. Cena je 8 evra po osobi (za decu 4 evra), mesto za šator ili kamp prikolicu plaća se od 6 do 13 evra, a za iznajmljivanje bungalova cene su 80-120 evra, zavisno od broja osoba.

Nautilos (Sivota)

Na samoj plaži leži Nautilos kamp, s direktnim pogledom na tirkizno more, fantastične zalaske sunca i Krf.  Kamp je idealan za one koji žele mir i uživanje u prirodi, ima svoj restoran i prodavnicu, kao i bazen. Boravak se plaća 8,5 evra dnevno odrasle (za decu 5), mesto za šator ili prikolicu je 6 evra.

Pitsoni (plaža Sikia, Sitonija)

Pročitajte još:

Još jedan popularan kamp na Sitoniji, Pitsoni je posebno omiljen među porodicama sa malom decom, jer je na deset metara od prostrane plaže, sa sitnim, svetlim peskom, i prozirnom vodom koja je u nekim delovima vrlo plitka. Ima svoj market koji je dobro opremljen, kao i nekoliko taverni u blizini, a nudi i mogućnost roštiljanja u bašti. Odrasli plaćaju 6 evra (deca 3,5). Mesto za šator je od 5,5 do 10 evra. Iznajmljivanje šatora je 40 evra (za četvoro ili petoro ljudi), a prikolice 39-45 evra. Ako ostajete duže od 10 dana možete da računate na dodatni popust.

Poros beach (Mikros Gialos plaža, Lefkada)

Kamp Poros nalazi se na južnom delu ostrva Lefkada, kod bele šljunkovite plaže Mikros Gialos, i na glasu je među turistima kao jedan od 10 najboljih u Grčkoj. Rezort uključuje prostor za kampovanje i bungalove u hladu maslina, bar-restoran, supermarket, bazen, igralište… Gosti mogu da iznajme motor i auto, da koriste kompjutere, imaju besplatan wi-fi. Cena boravka u sezoni je 9 evra po osobi (za decu 6), mesto za šator 6-8 evra.

***

Bonus video: Prirodne lepote Crne Gore koje oduzimaju dah

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar