Koliko će ove zime koštati skipas u Srbiji

Putovanja 10. nov. 202022:49
Podeli:
Foto: Shuuterstock/Nataliya Nazarova

Skijaši već odmeravaju srpske planinske centre iščekujući start sezone, a ponuda će postati još primamljivija s posebnim povlasticama kad su u pitanju ski karte.

Direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika najavio je start ski sezone za prvi vikend u decembru, „ako vremenski uslovi to dozvole“, i istakao da će Kopaonik ove zime dobiti čak četiri nove staze.

„Želim da obradujem skijaše da će se primenjivati cenovnik koji je usvojen još 2018. godine i da cene ski karata nećemo menjati i pored izuzetno velikih investicionih ulaganja. Novina ove sezone je da nećemo imati obavezan depozit za ski karte, kao i to da će skijaši koji kupe čuvenu kartu ’10 u sezoni’ imati mogućnost da koriste i noćne staze, što do sada nije bilo moguće sa ovom kartom. Koji spust više imaće svaki skijaš“, rekao je Ćika u intervjuu za Hello, najavivši početak onlajn pretprodaje ski karata od 15. novembra sa popustom od 15 odsto.

Pretprodaja sa ovim popustom će trajati od 15. do 30. novembra, nakon čega će ostati popust od 10 odsto do 10. decembra, a nakon ovog perioda, skijaši će imati prilike da samo putem veb šopa do kraja sezone kupuju karte sa popustom od 5 odsto.

Nov sistem za kontrolu ski karata

Kako prenosi portal InfoKOP, od ove ski sezone sve posetioce Kopaonika, Tornika i Stare planine dočekaće potpuno nov sistem za prodaju i kontrolu ski karata (Axess), s najsavremenijim čitačima na ulaznim stanicama žičara. Karte će tokom cele sezone moći da se kupe putem web shopa uz uračunat popust od 5%, a preuzimanje će biti uz pomoć QR koda na 10 beskontaktnih „totema“, čime će se ubrzati prodaja ski karti ali i povećati bezbednost skijaša u doba pandemije. Naravno, kao i prethodnih godina, i dalje će moći da se kupuju ski karte na prodajnim mestima ali bez uračunatog popusta.

Sajt Skijanje.rs sračunao je cene ski karata u najvećem delu sezone, između 18. decembra i 24. marta, uključujući i popuste, a već na prvi pogled Kopaonik je znatno skuplji od drugih zimskih centara.

Tako je puna cena dvodnevne ski karte za Kopaonik 6.580 dinara, odnosno 5.593 ako se računa popust od 15 odsto; za Tornik i Staru planinu puna cena je 3.760 dinara, a s popustom 3.196. Ako se uzima ski karta za šest dana, razlika je dosta upadljivija – 13.388 dinara za Kopaonik naspram pune cene od 15.750, a za Tornik i Staru planinu 7.225 dinara umesto 8.500 dinara.

Pročitajte još:

I Divčibare Ski Resort započeo je onlajn prodaju ski karata za šest i deset dana, kao i sezonskih propusnica za sezonu 2020/2021 za ski stazu Crni vrh. Popust od 30 odsto važiće do 30. novembra, dok će u periodu od 1. do 20. decembra važiti popust od 20 odsto.

Ski karta (za odrasle) za šest dana u sezoni u pretprodaji će koštati 5.110, umesto 7.300 dinara, a cena sezonskog ski pasa za odrasle koštaće 21.000, umesto 30.000 dinara. Za ostale vrste ski karata za Divčibare online kupovina će biti aktivna nakon 20. decembra do kraja ski sezone, a kako je najavljeno važiće prošlogodišnji cenovnik, po kojem dvodnevna ski karta košta 2.500 dinara za radne dane, a za vikend 2.700.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar