Kartica koja ti treba za besplatnu putarinu u S. Makedoniji

Putovanja 30. maj. 202113:26 > 13:27
Podeli:
ulazak u makedoniju
Foto:EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Kako je ranije najavljeno, za građane Srbije u Severnoj Makedoniji od 15. juna do 15. avgusta biće besplatna putarina, što je super vest za sve one koji planiraju da tuda idu na letovanje. Međutim, to ne znači da će moći tek tako da prođu.

Svi državljani Srbije koji u Severnu Makedoniju budu dolazili automobilom od 15. juna do 15. avgusta na granici će dobijati karticu sa 760 denara za plaćanje putarine na auto-putu „Prijateljstvo“.

Prema odluci Vlade Severne Makedonije, turistima iz Srbije je namenjeno ukupno 200.000 „napunjenih“ elektronskih „M-smart“ kartica za plaćanje putarine u predstojećoj letnjoj sezoni.

Pročitajte još:

Kako je agenciji Beta rečeno u vladi u Skoplju, pravo na korišćenje te kartice će imati svi srpski državljani koji automobilom putuju po Severnoj Makedoniji po „Koridoru 10“, na kojem su naplatna mesta opremljena za korišćenje elektronskog sistema plaćanja.

Davaće se po jedna kartica po automobilu prilikom ulaska na Graničnom prelazu „Tabanovce“, što će kontrolisati Ministarstvo unutrašnjih poslova i Javno preduzeće za državne puteve.

Na svakoj kartici će biti suma od 760 denara koliko je potrebno za putarinu u dva pravca na autoputu „Prijateljstvo“ na „Korodoru 10“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar