Grčka „zamka“ za srpske turiste na prelazu Evzoni

Putovanja 27. maj. 202113:53 > 14:2219 komentara
Podeli:
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Granični prelaz Evzoni zvanično je otvoren za srpske turiste od 14. maja. Ipak, turističke agencije ga izbegavaju i još idu preko Bugarske - objasnili su nam zašto, mada nam je razlog sve vreme pred nosom.

Naime, u startu je objavljeno da će Evzoni, prelaz iz Severne Makedonije koji srpski turisti najviše koriste, biti otvoren svakodnevno, od 07:00 do 23:00 po lokalnom vremenu (po našem od 06 do 22h), dok će granični prelaz Promahonas biti otvoren 24 časa dnevno.

Mnogi su, ipak, previše olako prešli preko te „pauze“ – činjenice da je Evzoni zatvoren tokom noći – koja je turističkim agencijama u startu značajno zakomplikovala rad.

Pročitajte još:

Poznato je da autobusi iz Srbije koji voze turiste na letovanje u Grčkoj upravo u sitnim jutarnjim satima prelaze granicu. Svako ko je išao busom u Grčku zna da tako funkcioniše odavno, kao razrađen sistem – ture kreću uveče, putovanje je tokom noći, stiže se ujutru. Na taj način putnici mogu da iskoriste ceo dan, a vozači imaju dovoljno vremena da se odmore, da bi mogli da voze nazad u Srbiju.

Zato se naše turističke agencije i dalje drže puta koji vodi kroz Bugarsku, koji jeste malo duži, ali prelaz radi 24 sata, a njihov savet bi trebalo da isprate i svi oni koji su planirali da u Grčku idu sopstvenim prevozom tokom noći.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar