Jeste li bili ovog leta u Pačir banji?

Termalna banja Pačir jedinstvena je u Srbiji i ovom delu Evrope, zbog jezera koje tokom letnjih meseci dobija ružičastu boju.

Voda je slana, temperatura varira od 28 do 32 stepena, i lekovita je – pomaže kod raznih kožnih bolesti, reumatskih oboljenja, uroloških i ginekoloških bolesti, smanjenja upalnih procesa… Takođe, kažu, ubrzava metabolizam i osvežava izgled kože i kose.

Pačir banja se nalazi u Vojvodini, opština Bačka Topola, između Bajmoka i Stare Moravice. Od Subotice je udaljena svega 30 km, od Novog Sada oko 90 km (1h vožnje), a od Beograda oko 180 km (2h vožnje).

U samoj Banji na raspolaganju su i dva unutrašnja mineralna bazena sa toplom vodom, ipak, svima je u letnje vreme mnogo interesantnije roze jezero. A postaje još interesantnije s podatkom da su cene niže nego na većini bazena u Srbiji.

Ulaznica za odraslu osobu košta 400 dinara, deca do 4 godine ne plaćaju. Parking je besplatan.

Pročitajte još:

Ni ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju dodatno, a cene pića i hrane su neuporedive s računima koji nam ovih dana stužu s primorja, pa i destinacija po Srbiji.

Kafu u Pačir banji možete popiti za 80 dinara, a pivo (0,5), špricer ili sok za 150 dinara. Ukoliko ogladnite (a niste poneli hranu) palačinka ili mekika koštaju 100 dinara, pomfrit 150…

***

Bonus video: Gde je nestalo Zaovinsko jezero

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare