Podeli:
Foto: Nova.rs

Crna jahta "Black Pearl" koja plovi pod zastavom Kajmanskih ostrva i jedan je od najvećih brodova na svetu uplovila je u Crnu Goru i nalazi se kod Herceg Novog.

Vlasnik “Crnog bisera” je ruski tajkun Oleg Burlakov.

Foto: Nova.rs

Jarboli su visine 70 metara, a ova lepotica ima ukupno 18 jedara koja omogućavaju da kada je vetar povoljan dostigne maksimalnu brzinu od 30 čvorova. Duga je 106 metara, ima šest kabina, hidromasažni bazen i dovoljno mesta za 18 članova posade.

Burlakov je jahtu navodno platio skoro 200 miliona dolara.

Foto: Nova.rs

O samom enterijeru se ne zna mnogo jer je Burlakov s razlogom zabrinut za svoju bezbednost. Pre dve godine su pokušali da ga ubiju. Kako je pisao “Moscow Times”, nepoznati čovek je pozvao Olega Burlakova dok je vozio svoj “kadilak”.

Pročitajte još:

Kad je spustio prozor da vidi šta hoće, napadač je ispalio nekoliko hitaca u automobil tajkuna. Milijarder je preživeo napad.

Buralkov koji ima 70 godina se razvodi od supruge, a ona potražuje i po ruskom zakonu ima pravo na veliki deo njegovog bogatstva. On je u vezi sa mladom ruskom manekenkom Sofijom Švetsovom, a ruski mediji pišu da njegova supruga u brakorazvodnoj parnici potražuje i “Black pearl”. I dalje je neizvesno kome će pripasti crna lepotica.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar