Medžik Džonson Foto:Profimedia.rs

Medžik Džonson, jedan od najvećih košarkaša u istoriji, odlučio je da deo odmora provede u Splitu, pa se jahta "Akila", s njim na palubi, usidrila u "Zapadnu obalu".

PROČITAJTE JOŠ

Splićani kojima nije strano da u svojim lukama tokom letnjih meseci vide brojne morske „zveri“, kao što je pomenuta jahta, ipak su bili iznenađeni kada su videli da iz nje izlazi košarkaška legenda. Još više ih je iznenadila Medžikova ležernost, jer je za razliku o drugih bogatih znanih i neznanih gostiju njihovog grada koji su pristizali morskim putem, stanovnik Kuće slavnih bez ustezanja pristajao da pozira za slikanje.

Ako nekog zanimaju specifikacije jahte, duga je 85,6 metara, s makismalnom brzinom od 17 čvorova, odnosno nepunih 31,5 kilometara na čas. Opslužuje je 28 članova posade, a maksimalan broj gostiju je 12, kojima je na raspolaganju sedam kabina za spavanje, teretana, bioskopska sala, spa, soba za masažu, đakuzi…

„Akilu“ pokreću dva motora jačine po 3.306 konjskih snaga. Naravno, sav taj luksuz mora i da košta, pa je cena ove „lepotice“ oko 150 miliona dolara.

Ako neko želi da uštedi može samo da je rentira. U zavisnosti da li bi da plovi uz evropsku ili američku obalu, nedeljno treba da izdvoji milion evra, odnosno milion dolara, kao što je to uradio Medžik.
Slično je učinio i prošle godine prilikom obilaska italijanske obale u društvu muzičara El El Kul Džeja, komičara Stiva Harvija, nekadašnje NFL zvezde Rodnija Pita i njegove supruge, glumice Holi Robinson.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar