Foto: EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS

Grčki mediji nezvanično pišu da se već 16. aprila otvaraju aerodromi za letove iz zemalja Evropske unije i još pet zemalja. I među njima je Srbija.

Grčka planira da 16. aprila postepeno ublaži restriktivne mere koje se odnose na dolaske iz inostranstva i da otvori devet aerodroma za letove iz zemalja Evropske unije i još pet zemalja koje nisu članice EU, a među njima je i Srbija, preneo je u utorak sajt Keeptalkinggreece.com pozivajući se na pisanje nekih grčkih medija. Ovu informaciju za sada nisu potvrdili vladini zvaničnici.

Cilj Grčke ostaje isti, a to je da se turizam otvori potpuno od 14. maja i to je, zapravo, trenutno jedini siguran datum.

Pročitajte još:

U prvoj fazi je planirano da se dozvole letovi aviona iz Evropske unije, kao i iz Srbije, SAD, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela.

Izraleskim turistima su kapije otvorene još od 25. marta i oni ne moraju da ostanu u sedmodnevnom karantinu.

Prvi koji će dozvoliti internacionalne letove su aerodromi u Atini, Solunu i ostalim turističkim oblastima, a ostali međunarodni aerodromi bi trebalo da se otvore 14. maja.

Dolazak u Grčku bez sedmodnevnog karantina iz inostranstva zahtevaće da putnici pokažu dokaz o vakcinaciji ili negativan PCR test star do 72 sata.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram