Grci stali na kraj srpskim turistima koji svako jutro ratuju oko ležaljki

Podeli:
Foto: Nicolas Economou/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bitka za ležaljke - omiljeni sport kod naših turista.

Svi volimo da zauzmemo dobro mesto na plaži, ali pitanje je koliko smo daleko spremni da idemo da bismo bili što bliže vodi ili uživali u dobrom pogledu.

U Grčkoj se na mnogim plažama ne plaćaju ležaljke, pa su se tako naši turisti dosetili kako da sebi obezbede što bolje mesto na plaži.

Već od sedam ujutru atmosfera je usijana, jer kreće borba oko toga ko će gde spustiti peškir. Nije neobično videti i pokoju svađu ili burniji obračun.

Foto: Nicolas Economou/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Ja sam to prvi put videla u Paraliji. Šokirala sam se. U šest ujutru sa sve jaknama, trče da ostave peškire na ležaljkama. Ja ustajem u pet, ali nosimo svoje ležaljke. Da budem iskrena, dok stignem do plaže, već je i slobodna zona zauzeta“, samo je jedan od komentara naših turista koji letuju u Paraliji.

Grci su navikli na ovakvo ponašanje naših turista, ali kad su videli da je vrag odneo šalu, hitno su doneli novo rešenje. Uveli su pravilo kojim se smatra da je ležaljka zauzeta samo ukoliko bar jedan turista leži pod suncobranom. Ukoliko nije tako, peškiri se oduzimaju.

Problem je zapravo bio i to što su mnogi gosti počeli da zovu i prijatelje koji su boravili u gradu, pa je plaža bila pretrpana. Uprkos svemu, čini se da je „rat“ oko ležaljki zaustavljen i ponovo je uveden mir na plaži.

BONUS VIDEO: Dr Bajec: Greška je ako kremu za sunce koristimo samo na plaži

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram