Fotografija turskog jezera Van u finalu NASA takmičenja

Putovanja 12. apr. 202107:40
Podeli:
jezero Van
Jezero Van; Foto: Tuul / robertharding / Profimedia

Prva dama Turske Emina Erdogan pozvala je svoje pratioce na Twitteru da glasaju za fotografiju jezera Van na foto takmičenju američke svemirske agencije NASA.

“Fotografija jezera Van, koje ima jedinstvenu prirodnu lepotu, snimljena iz svemira i sa svim nijansama plave, plasirala se u finale u NASA online takmičenja“, napisala je Erdogan na društvenoj mreži.

Ministarstvo spoljnih poslova Turske takođe se pridružilo Erdogan u znak podrške fotografiji jezera Van.

“Tursko jezero Van, najveće alkalno jezero na našoj planeti, hipnotiše i iz svemira, sa svojim brojnim nijansama plave i tirkizne boje vode“, napisalo je ministarstvo na Twitteru, dodavši: “Glasajmo sada“.

Pročitajte još:

U borbi za najbolju fotografiju koju su snimili astronauti, obračun se sveo na jedinstveno tursko jezero naspram zvezda na nebu. Fotografije su snimili astronauti na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).

Na takmičenju Tournament Earth, koje je počelo 8. marta, pojavile su se fotografije iz svemira snimljene u poslednjih više od dve decenije.

U finale su ušle fotografija kompozicija zvezda u pokretu iznad Amerike iz 2012. godine, koju je snimio astronaut Don Pettit, i jezera Van u istočnoj Turskoj, koju je 2016. snimila astronautkinja Kate Rubins.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar