Dve nove hit jesenje destinacije među srpskim turistima

Putovanja 22. okt. 202116:01 > 16:05
Podeli:
Foto: Gu / ImageSource / Profimedia

U iščekivanju zimskih aranžmana, dve destinacije koje su ovih dana najtraženije u domaćim turističkim agencijama ispostavile su se kao prilično iznenađenje.

Srpski turisti su izgleda odustali od evropskih metropola, koje su tradicionalno najpopularnije u ovom periodu, i rešili da „produže“ letnju sezonu. Pitali smo agencije koje destinacije su najtraženije u ovom periodu i dobili smo ista dva odgovora od svih: Egipat i Istanbul!

Egipat

Kako kažu ljudi iz agencija, avioni za Hurgadu poleću na svakih sedam dana, a cene su značajno pristupačnije nego prethodnih meseci.

Foto: THE TRAVEL LIBRARY / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aranžmani koji su u avgustu koštali i do 700 evra, sada se mogu pronaći i za 430. U tu cenu ulazi avionska karta i all inclusive usluga.

Luksuzne hoteli sa pet zvezdica, možete pronaći za nešto više od 500 evra.

Prosečna temperatura u Hurgadi, u oktobru iznosi oko 30 stepeni, dok je u novembru oko 25, što je prilično zadovoljavajuće, čak i za kupanje.

Istanbul

Destinacija koja je nadmašila sve ostale je definitivno Istanbul. Studenti, penzioneri i zaposleni – svi idu u Istanbul, a autobusi polaze na svaka 3,4 dana.

Foto: Henglein and Steets / ImageSource / Profimedia

I u Istanbulu će vas poslužiti lepo i sunčano vreme, barem još nekoliko nedelja. Temperatura se kreće od 14 do 20 stepeni u ovom periodu.

Što se tiče cena aranžmana, Tursku možete posetiti autobusom, na 5 dana je nešto više od 70 evra.

S druge strane, ako se odlučite na putovanje avionom, izdvojićete nešto više od 280 evra za pet dana.

***
Bonus video: Predivni Bondi bazeni na Tihom okeanu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar