Podeli
Kapadokija; Foto: YASIN AKGUL / AFP / Profimedia

Mada se svet ponovo trese pred novim talasom koronavirusa, a turističke agencije ne mogu da potpisuju ugovore s putnicima, sajtovi su puni atraktivnih jesenjih aranžmana - pozivaju na more u novembru, intrigiraju egzotičnim destinacijama i iscrtavaju velike evropske ture.

Zaposleni u turističkim agencijama juče su protestovali ispred Vlade Srbije jer su zbog pandemije ostali bez prihoda, a kad su osiguravajuće kuće odbile da im produže polise osiguranja, od 1. oktobra su praktično ostali bez licenca za rad. Dogovor još nije postignut i do sada je otkazano 120.000 putovanja, ali ne gube nadu – na sajtovima turističkih agencija naći ćete čitav niz novih ponuda za jesen, od kojih su neke “last minute”.

Na primer, ideja o odlasku na more u novembru sigurno će privući mnoge koji su se zbog korone odrekli letovanja ili bi jednostavno da još malo produže leto. Agencije vuku u pravcu Egipta, Tunisa, Turske…

Pročitajte još:

“To jesu aktuelne ponude. Za Egipat je potreban PCR test ne stariji od 48 sati, on može i na licu mesta da se uradi, ali bolje ovde. Za Tunis uz vaučer agencije testiranje nije potrebno”, rekli su nam iz Filip Travela.

Sedam noćenja sa avio prevozom i all inclusive uslugom u Egiptu u novembru može da vas izađe svega 355 evra (Travelland), u Tunisu 439 evra (Filip travel). S druge strane, ako volite aktivniji odmor, Jungle tribe vodi putevima Mesopotamije – šestodnevnu avanturu po jugoistočnoj Turskoj po ceni od 590 evra.

Ipak, iz nekog razloga su se kao specijaliteti sezone istakli Istanbul i Kapadokija, poznata po fantastičnim prizorima ogromnih balona koji se uzdižu nad karakterističnim kamenim skulpturama. U Istanbul se ide i autobusom, a u toj varijanti će vas 5-6 dana (doduše samo dve ili tri noći u hotelu) koštati oko 70 evra (Travelland). Avionom su četiri dana preko iste agencije 289 evra. Kapadokija je malo skuplja varijanta, i pet dana uz avionski prevoz košta oko 550 evra.

Za evropske gradove je slabija ponuda, pa se, pored onih koji su nam u komšiluku, posebno ističe “Velika evropska tura” koja za devet dana autobusom vozi kroz šest država (Nemačka, Belgija, Holandija, Luksemburg, Austrija, Francuska) i 12 gradova za 385 evra po osobi (Filip travel).

Pročitajte još:

“Da putovanja ne ostanu samo u našim sećanjima, već da nam postanu stvarnost, krećemo u nove avanture!”, poručuje Manga Trip i ističe svoju široku ponudu egzotičnih putovanja. Ipak, nijedno nije potpuno izvesno.

“Realizacija aranžmana zavisi od mnogo faktora, trenutno je problem što nijedna agencija nema validne garancije, čekamo to da se reši. Zasad možemo da primamo samo predrezervacije, ne možemo da potpišemo ugovor s vama. Drugo, od tih zemalja je samo Zanzibar u ovom trenutku otvoren za turiste, sve ostale imaju obavezan karantin i slično”, objasnili su nam u Manga travelu.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar