Endru Tejt
Endru Tejt

NAPOMENA Nova.rs je prethodno objavila da je Endru Tejt lociran zbog natpisa na kutijama pice, što nije tačno. Ovom prilikom se izvinjavamo čitaocima što smo ih doveli u zabludu.

Podsetimo, kontroverzni ženomrzac Endru Tejt (36) je uhapšen pod sumnjom da je silovao i podvodio devojke kao i da je formirao organizovane kriminalne grupe. Tejt i njegov brat Tristan uhapšeni su na svom imanju u Rumuniji zbog seksualne trgovine i silovanja.

NAPOMENA Nova.rs je prenela da je policija do Tejta došla upravo nakon što je on snimio video u kom proziva Gretu i tako otkrio da se nalazi u Rumuniji, a da ga je odala  je kutija od pice, što je lažna informacija. Činjenica je da su istražni organi u Rumuniji već znali gde se Tate nalazi, što su potvrdili u izjavi za AFP.

Uprava za istragu organizovanog kriminala i terorizma (DIICOT), rumunski tužilac za borbu protiv mafije koji istražuje krivična dela trgovine ljudima, rekao je da je teorija pogrešna.

“To nije povezano”, rekla je portparolka Ramona Bolla za AFP. “Da bismo utvrdili da li je osoba u zemlji ili ne, koristimo niz sredstava. Činjenica da je on te večeri objavio video na kojem se vidi kutija Jerry’s pizze samo bi nam potvrdila ono što smo već znali.“ Dodala je da su nalozi za pretres već bili na snazi ​​kada je Tate objavio snimak, prenosi Raskrinkavanje.

Tejt je na Tviteru pokušao da isprovocira poznatu ekološku aktivistkinju Gretu Tunberg, ali ga je ona spustila „na finjaka“.

Naime, on se u tvitu pohvalio svojim super brzim automobilima i tražio je Gretin mejl kako bi joj poslao „kompletnu listu kolekcije automobila“ na šta je Greta bacila foru o „small d**k energy“ i tako opet postala Internet mezimica.

NAPOMENA Naš portal je preneo da je policija do Tejta došla upravo nakon što je on snimio video u kom proziva Gretu i tako otkrio da se nalazi u Rumuniji, a odala ga je kutija od pice, što je netačno. Snimak sa kutijama pice policiji NIJE BIO KLJUČAN.

Foto: TWITTER / Planet / Profimedia

Za one koji ne znaju, Endru Tejt (36) je čovek koji je postao slavan zbog svojih seksističkih i mizoginih stavova. Ako imate društvene mreže sigurno ste videli ćelavog lika sa cigarom u rukama kako govori da su žene finansijsko i fizičko vlasništvo muškarca.

On je takođe ljubitelj „starih tradicionalnih vrednosti“ – prema njegovom mišljenju, žene ne treba da voze i mesto im je u kući, a žrtve silovanja moraju da „snose odgovornost“ za ono što su preživele. Dakle, on je vaš izabrani glasnogovornik koji je tu da vam „objasni neke stvari“ i „kaže ono što drugi ne smeju“.

Pročitajte više

Tejt je svoj mačoizam prikazivao na društvenim mrežama, kačeći fotografije sa već izlizanom tematikom „pare kola kučke“, koja samo potvrđuje Gretinu „small d**k energy“ konstataciju. Na kraju su njegovi profili na Tiktoku, Tviteru i Fejsbuku ugašeni.

Svoju karijeru je započeo kao kik-bokser a proslavio se u „Velikom bratu“ 2016. iz kog je izbačen, nakon što je procureo snimak na kom tuče ženu kaišem. Iako je rođen u Londonu, njegova omiljena destinacija je Rumunija jer je tamo „lakše izbeći optužbe za silovanje“, što se ispostavilo pogrešnim jer je upravo tamo i uhapšen.

Tejt sebe predstavlja kao gurua koji podučava, uglavnom, mlađe muškarce kako su novac i žene ultimativni statusni simboli. Osim što širi mizoginiju, on takođe prodaje finansijske savete na njegovom „Hustlers“ univerzitetu.

Pročitajte više

Njegov uticaj je ogroman – ima hordu sledbenika koji ga verno prate i veruju svemu što on kaže. Usadio je mlađim generacijama stavove koji su i te kako problematični.

„Ako ne voziš Lambordžinija, onda si sranje“, samo je jedna od njegovih dubokoumnih rečenica. Tejt nije samo mizoginista, on redovno kritikuje mentalno obolele osobe kako su „slabi“ i „lenji“ i tvrdi da depresija ne postoji. Njegov imidž, pogotovo kada se uzme u obzir njegovo bogatstvo, može delovati prilvlačno muškarcima koji su nesnađeni i kojima treba ovaj bog muškosti da im pokaže kako da se izvuku iz učmalosti.

Tejtova ideologija izjednačava muškost i nasilje, promoviše mušku superiornost i nasilje nad ženama, sve pod velom priče o borbenom „muškarcu ratniku“ kome se žene moraju povinovati.

Ekstremni animozitet prema feminizmu nije nešto što se skoro pojavilo, ali Tejt je preko društvenih mreža uspeo da dopre do značajnog broja ljudi.

Zbog toga je njegovo hapšenje došlo i uz nadu da će se struja toksične muškosti, koja je zavladala u proteklom periodu, ipak zaustaviti.

***

Bonus video: Seksističke aluzije SNS poslanika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare