Novi Sad, oglas, stan, izdavanje stanova
Foto: Shutterstock/Twiter

"Možemo da se dogovorimo".

Prepiska oko izdavanja stana u Novom Sadu izazvala je burne reakcije na Tviteru, a reči „Možemo da se dogovorimo“ – postaju alarm za devojke koje traže da iznajme stan.

Sam oglas zvuči sporno, jer se insistira na tome da bude ženska osoba, studentkinja i zaposlena, a cena je 160 evra. Ipak, kad se zainteresovana devojka javila, ispostavilo se da je cena 400 evra mesečno plus depozit. Prokomentarisala je da joj je to puno, da bi dobila predlog, „da se dogovorimo ako si sama u stanu“.

„Kad uđeš samo plaćaš 50e struju, potpišemo ugovor da si ga platila za 6 godina stan ili koliko ti odgovara, ali dva puta ili jednom u mesecu seks“, predložio joj je „stanodavac“.

„Neka hvala“, odgovorila je devojka, ali tviteraši su imali mnogo oštrije reakcije na ovaj predlog.

„Ovako isto napisao jedan lik sestri mog druga, ugovorili sastanak da se dogovore, iskrivili ga…“, napisao je neko.

Već neko vreme paralelno sa nerealnim cenama izdavanja stanova u Srbiji priča i o „specijalnim ponudama“ na koje nailaze devojke u potrazi za smeštajem, što nikako ne znači da ih nije i ranije bilo.

„Da li bi pristala da dobiješ stan na 12 meseci besplatno, samo da održavaš, a uslov je da se lepo zabavimo kad dođem iz Švajcarske, a to je jednom mesečno, a to je noćno kupanje, uživanje, gledanje filmova, itd. Nudim stan i finansijsku pomoć od 200 evra i sve ostaje anonimno između nas. U Beogradu ne poznajem ljude i nemam vremena upoznavati devojke jer uvek dođem na dan, dva, piše taj stanodavac“, poruka je koja se delila po društvenim mrežama.

Foto: Printscreen, Privatna arhiva

Mediji su nedavno pisali i o slučaju devojke koja je na Facebooku objavila da traži stan u Beogradu, a dobila gomilu nepristojnih ponuda, između ostalog su joj nudili stanove u zamenu za to da „ostanu nasamo barem sat“.

Pročitajte još:

„Samo da Vam pokažem kakvih stanodavaca ima u našem lepom Beogradu. Nadam se da će sve mlade osobe, muškog i ženskog pola, biti obazrive. Biti lakoveran može biti kobno! Nadam se, takođe, da će ovo pokrenuti diskusiju, kao što je, pre par dana, pokrenuo moj budžet od 250 evra. Ne znam baš da li je za osudu nečije materijalno stanje, ali duševno zasigurno jeste. Fuj! Eto… Srbija nam je lepa! P. S. Nastavljam potragu. Ne prodajem se“, glasi njeno upozorenje.

***
Bonus video: Beograđanka iznajmila stan Ruskinji za 1.000e

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar