Čarls i Kamila
Čarls i Kamila; Foto: David Cole / Alamy / Alamy / Profimedia

Četvrta sezona Netfliksove hit serije Kruna govori, između ostalog, o vezi princa Čarlsa i Kamile Parker - uprkos ulasku princeze Dajane u njegov život. I mada nas stalno podsećaju da je dosta toga u seriji fikcija, jasno je da serija otkriva štošta o ljubavi Kamile i Čarlsa.

Nova sezona Netfliksove drame Kruna prati princa Čarlsa dok se udvara Dajani Spenser i potom se ženi njom, ali je i dalje duboko zaljubljen u svoju bivšu devojku Kamilu. Mada je i ona u braku, Kamila, bez sumnje, boji veliki deo Čarlsovog života.

I dok Čarls i Dajana imaju sve više problema, gledaoci prate kako se njegova afera s Kamilom razbuktava, najviše kroz tajne telefonske pozive i skrivene sastanke pune izjava ljubavi.

Zašto se Čarls nije oženio Kamilom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)


Kao što smo videli u trećoj sezoni, princ Čarls je imao strasnu romansu sa Kamilom Šand, i to kroz komplikovani ljubavni četvorougao koji su činili Čarls, En, Endru i Kamila, ali ta ljubav nikada nije išla ka braku. Razlog je što se umešala kraljevska porodica, a i Kamila je zaista volela budućeg muža Endrua, s tim što ni Čarls nije uspeo da iskoristi trenutak, pišu na sajtu Radio Times. Svedočenja učesnika ovih događaja govore i o tome koliko je nevinost devojke u to vreme bila značajan faktor za izbor supruge budućeg kralja, što je u startu izbacilo Kamilu iz trke, s obzirom na njenu kontroverznu ljubavnu prošlost. Kako kaže u jednom od dokumentaraca o princezi Dajani, „s kim spavaš, s njim se ne venčavaš“.

Da li je Čarls bio s Kamilom tokom veridbe sa Dajanom

Čarls i Dajana su počeli da se zabavljaju sredinom 1980. godine, pa ubrzo i verili i venčali. Kamila se još 1973. udala za Endrua Parkera Boulsa i rodila dvoje dece. Sa Čarlsom je zvanično bila samo blizak prijatelj, ali šuškalo se uveliko da su još krajem sedamdesetih nastavili aferu. Ne zna se koliko su se viđali kada je on verio Dajanu, ali prema seriji Kruna, kao i prema mnogim svedočenjima, jasno je da Kamila nikad nije izašla iz Čarlsovog života.

Pročitajte još:

Da li su Kamila i Dajana išle na ručak pre venčanja

Izgleda da jesu. Posle veridbe Dajana je u rezidenciji u kojoj je živela našla Kamilin poziv za ručak. Kako navodi Dajanin biograf Endru Morton u svojoj knjizi: „Tokom tog sastanka Dajana je postala sumnjičava.“

Navodno, Kamila je želela da zna da li će Dajana sa mužem ići na putovanje povodom lova – želela je da zna koliko ima prostora za nju, pa je odahnula kad je čula da Dajana ne ide.

Da li je priča o narukvicama „Fred i Gladis“ istinita

Gledajući kako se događaji razvijaju u seriji, priča o narukvici koju je Dajana otkrila deluje kao fikcija. Ipak, iz Dajaninih ličnih podataka, ali i prema Čarlsovom biografu, može se zaključiti da je tačno da je Dajana u danima veridbe saznala da je Čarls naručio posebnu izgraviranu narukvicu za svoju navodno bivšu devojku. Tada je pomislila ono što se činilo nemogućim – da otkaže svadbu. Suočila se sa njim, svađali su se, ali Čarls je ipak poklon dao Kamili, i to dan pred svadbu s Dajanom. Inače, Dajana je kasnije izjavila da su inicijali G i F sa narukvice početna slova Čarlsovih i Kamilinih tajnih nadimaka – Gladis i Fred, dok Čarlsov biograf kaže da G i F znači „Girl Friday“, što je bio Čarlsov nadimak za Kamilu.

U svakom slučaju, bilo je sve to loše po Dajanu.

Da li je Čarls ikad raskinuo s Kamilom

To je veliko pitanje, a odgovor je i dalje nejasan. Kamila je sve vreme bila vrlo bliska sa Čarlsom, savetovala ga je o svemu, iako su se možda povremeno slabije viđali.

Dajana je sve više sumnjala u prirodu njihovog odnosa, što najbolje oslikava njena izjava: „Bilo nas je troje u tom braku, pa je bilo malo gužve.“

S druge strane, Čarls je tvrdio kako vezu s Kamilom nije obnovio sve do 1986, nakon kraha braka s Dajanom.

Šta je bilo nakon što su se opet spojili

Iako su ona i Čarls bili rastavljeni, Dajana se 1989. navodno suočila s Kamilom i kazala joj na šta je sumnjala sve vreme. Ali tek godinu dana nakon zvanične vesti o rastanku Čarlsa i Dajane 1992, sve je izbilo u javnost – objavljeni su transkripti tajno snimljenih razgovora između Čarlsa i Kamile iz 1989. godine, uključujući razgovore o tome gde i kada mogu da se nađu i vode ljubav. Iste godine je izašla i knjiga Dajana: Njena istinita priča, po kojoj je kasnije snimljen i dokumentarni film Diana: In Her Own Words.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)


Godine 1994. Kamilin muž je podneo zahtev za razvod, a Čarls i Dajana su se konačno razveli 1996. godine. Nažalost, Dajana je smrtno stradala u automobilskoj nesreći naredne godine.

Nedugo potom Čarls i Kamila, oboje slobodni, obnovili su vezu, a 2005. godine su se i venčali. Time je Kamila, osim titule vojvotkinje od Kornvola, konačno i zvanično osvojila svoju najveću ljubav.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar