Apokalipsa, odmah! Zavirite u najluksuzniji bunker na svetu

Lifestyle 02. dec. 202014:11 > 14:12
Podeli:
Foto: SurvivalCondo.com/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ako pravite bunker i imate para - možda neke ideje možete da ukradete od luksuznog bunkera koji je napravljen u hladnom raketnom silosu u državi Kanzas (naravno, tačna lokacija je nepoznata). Osim što u njemu 12 porodica može da preživi pet godina, na raspolaganju bi im bila i teretana, bazen, bašta, bioskop...

Pandemija i sva mračna predviđanja apokalipse podsetila su nas da možda ne bi bilo loše imati bunker. Ali ni bunkeri nisu više kakvim smo ih zamišljali.

Bilo da se radi o globalnoj pandemiji, nuklearnoj katastrofi, majci prirodi koja baca katastrofu za katastrofom na naš način života ili finansijskom kolapsu, ako imate zidove debele 9 metara i budete 15 spratova pod zemljom, možete se osećati sigurno. I ne samo preživeti, već živeti sa stilom.

Verovatno najluksuzniji bunker na svetu prostire se na oko 20.000 kvadratnih metara, a osim privatnog smeštaja tu je zajednički bazen, teretana, biblioteka, medicinski centar, sistem za uzgoj voća i povrća, bioskop, soba za sigurnost, prodavnice, bar, čak i park za pse…

Pročitajte još:

Prema Business Insideru, Leri Hol kupio je raketni silos za 300.000 dolara davne 2008. godine i odmah počeo da radi na pretvaranju u vrhunski bunker. Hol i njegov tim potrošili su gotovo 20 miliona dolara na projekat koji omogućava 12 porodica da prežive čak i nuklearni udar, prenosi 24sata.hr. I to na neverovatnih pet godina – stano koji se prostire na celom jednom spratu koštaće vas oko 3 miliona dolara, ali će u njemu biti svi resursi za život za taj period.

Zavirite u ovaj neobičan objekat.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar