Ananas
Foto: Shutterstock

Ananas je prepun vitamina C, dobar je za oči i srce, ublažava bolova u zglobovima... Takođe je čistač arterija i riznica hranljivih materija - ali i enzima bromelaina koji nas „jede“.

Upravo enzim bromelain koji omogućuje sve navedene zdravstvene benefite od konzumiranja ananasa, je taj koji vrši funkciju razgradnje nekih proteina, piše Pun kufer.

Pročitajte još:

Stoga se ne treba brinuti ako osetite peckanje. To je samo znak da ananas radi svoj posao čišćenja.

Ovaj proces počinje već u trenutku kada stavite ananas u usta. Taj osećaj proizlazi iz enzima koji, dok vi jedete njega, takođe „jede“ vas. Ako pojedete puno ananasa, primetićete da će vam usna šupljina postati osetljiva, kao da ju je nešto pomalo nagrizlo.

Bez brige, ovaj osećaj prolazi nakon nekoliko sati, a možda tek i idućeg dana. Ako ste osjtljivi na ananas, pokušajte da ga kombinujete s drugim proteinom, npr. jogurtom. Ne zvuči baš kao srećna kombinacija, ali možda vas iznenadi.

***

Bonus video: Slatka keleraba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar