Vremenska prognoza za narednih 5 dana: Stiže nam osveženje

Lifestyle 09. jul. 202111:20 > 11:23
Podeli:
vremenska prognoza
Kiša Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Čini se da zbog visokih temperatura oko nas sve gori. Zato svi priželjkujemo da se ostvari prognoza meteorologa - da nam uskoro stiže osveženje s pljuskovima.

Republički hidrometeorološki zavod je i za danas izdao upozorenje na visoke temperature u Srbiji, u većini mesta od 34 do 38 stepeni.

Ipak, kako stoji u najnovijoj najavi na sajtu RHMZ-a, u naredna dva sata na području Bačke i Banata ponegde je moguća kratkotrajna kiša.

vremenska rpognoza
Foto: hidmet.gov.rs

Pročitajte još:

I mada će u Srbiji i danas biti sunčano i veoma toplo, od popodneva se i uveče na severu, zapadu i jugozapadu Srbije mestimično očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina.

Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, ali u košavskom području biće jak i uveče će oslabiti. Jutarnja temperatura biće od 17 do 26, a najviša dnevna od 34 do 37 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će danas vreme takođe biti sunčano i veoma toplo.

Foto: hidmet.gov.rs

Nakon jutarnje temperature od oko 26, najviša dnevna biće oko 35 stepeni. Tokom noći u pojedinim delovima grada mogući su kratkotrajna kiša ili pljusak.

A dok osveženje ne stigne, na snazi je i dalje upozorenje RHMZ – skoro cela Srbija je pod narandžastim meteo-alarmom.

Foto: hidmet.gov.rs

To znači da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Foto: hidmet.gov.rs

Zato treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratite i savete koje daju nadležne državne službe i ne izlazite na sunce od 11 do 17 sati. Uz sebe uvek imajte flašicu vode i nešto slatko i nešto slano.

Što se tiče narednih dana, izgleda da će ovo osveženje biti kratkotrajno, jer već od nedelje temperatura ponovo ide iznad 35 stepeni.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO:
Anketa: Sa Beograđanima smo vežbali novohrvatski govor

Komentari

Vaš komentar