Slagalica
Kviz Slagalica Foto:Screenshot/RTS

Nakon što je voditeljka slagalice Kristina Radenković ispravila takmičara Slagalice, reč kontinent postala je tema rasprave u javnosti. Neki su stali na stranu jezičke norme i voditeljke, dok su se drugi baš naljutili zbog ovakvog, oni bi rekli, "jezičkog elitizma". Sada se kontinent opet pominje, doduše u drugom kvizu, koji vodi takođe Kristina Radenković.

Popularna novosadska voditeljka Kristina Radenković na RTS-u vodi i kviz „Stigni me ako znaš“.

Nakon jedne epizode, nekoliko korisnika Tvitera koji su pažljivo slušali pitanja koja je Radenković postavljala, skrenuli su pažnju na način koji je akcentovala tu „famoznu“ reč.

„Na kom kontinentu se nalazi Alma, sistem od 66 radio teleskopa“, pitala je Kristina, koja je ovog puta i sama akcenat izgovorila na poslednjem slogu reči. Nepravilno.

U sledećem pitanju „Na kom kontinentu se nalaze reke Amu Darja i Sir Darja?“, ponovo je isto izgovorila „kontinent“, a da je u Slagalici verovatno bi sama sebe ispravila.

Pročitajte još:

„Ospice dobijem kad čujem ono kontinent iz Slagalice“, napisala je jedna korisnica na Tviteru.

Podsetimo, voditeljka je ispravila takmičara da je pogrešno akcentovao reč „kontinent“, iako je dao tačan odgovor u kvizu, čime je izazvala burne reakcije na društvenim mrežama.

Uprkos tome što je akcentovanje voditeljke tada bilo ispravno, jer se reč nikada ne akcentuje na poslednjem slogu, u svakodnevnom govoru niko ne izgovara reč „kontinent“ na takav način, pa je ova primedba razbesnela deo publike.

***

BONUS VIDEO: Pobednik superfinala Slagalice: Istog dana dobio sam strašne poruke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare