Foto: Printscreen/RTS/Twitter/SofronijeUE - ODGOVORNI/@SofronijeUE

Jelisaveta Lela Pavlović, nekadašnja rukovoditeljka Centra za dokumentaciju Televizije Beograd, gostovanjem u Jutarnjem programu RTS-a podigla je veliku prašinu.

Pavlovićeva je jedna od pionirki televizije u Srbiji, koja je uspela da od zaborava sačuva vredne video zapise o najvažnijim događajima koji su prikazivani tokom 60 godina televizije u našoj zemlji.

U Galeriji RTS-a otvorena je izložba fotografija iz Programskog arhiva „Prvi koraci“, koja prikazuje značajne momente televizije iz  riznice koja obuhvata 15.000 sati programa.

Pročitajte još:

Tim povodom, Lela Pavlović govorila je u Jutarnjem programu RTS-a, gde je upitana da prokomentariše današnju televiziju.

Njen odgovor je brzo postao viralan na društvenim mrežama.

„Ostaću vam dužna taj odgovor, imam mnoge prigovore“, rekla je Pavlović, diplomatski naglasivši da ne želi da kvari svečani trenutak godišnjice televizije.

„Znate, kad bi me pozvali da im kažem, na mnogo toga bih imala zamerku“, izjavila je ona u kratkom isečku koji se širi Tviterom.

Pavlović možda nije želela javno da kritikuje svoju nekadašnju medijsku kuću, ali zamerki na račun RTS-a nije malo među korisnicima društvenih mreža.

Radio-televizija Srbije se godinama unazad kritikuje zbog pristrasnog ili selektivnog izveštavanja, nedovoljne zastupljenosti opozicije, rukovodstva, čestih grešaka

*

Inače, Lela Pavlović radila je u Radio Beogradu od 1950. kao kontrolor programa. U Televiziji Beograd, od 1958, radila je na osnivanju Dokumentacije Televizije Beograd, a zatim na mestu šefa Dokumentacije (danas Programskih arhiv) ostaje sve do penzije, 1983. godine. Ona je, prema svim kriterijumima, pionir Televizije, jer je sama utemeljila i razvila sistem rada Dokumentacije, a većina tako postavljenih pravila i načina rada – održao se do danas.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare