Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da bez slobodnih medija nema slobodnih izbora i ocenio da Radio-televizija Srbije konstantno krši Ustav i sve medijske zakone, cenzuriše stvarnost i zabranjuje mišljenje koje se razlikuje od mišljenja aktuelne vlasti, saopštio je taj pokret.

Obradović je rekao da je zbog toga vreme da se podsetimo „u kakvom medijskom mraku živimo“, i izjavio da četiri godine „nijedan lider opozicije nije gostovao ni na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom“.

On je upitao i kada je poslednji put neko od lidera opozicije bio na javnom medijskom servisu i da li pamtimo kada je poslednji put u nekoj tiražnoj dnevnoj novini objavljen intervju sa bilo kim ko drugačije misli od ove vlasti.

„Cenzura, autocenzura, medijski mrak i negativne kampanje koje traju 24 sata dnevno protiv lidera opozicije i svakog ko drugačije misli jesu karakteristika ove vlasti već devet godina. Ne zaboravimo, ovo je vlast čiji su vodeći predstavnici noću spalili kuću i pokušali da ubiju novinara Milana Jovanovića“, rekao je Obradović i upitao kako je uopšte moguće pričati o slobodi medija u Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare