Tableta za mašinu
Tableta za mašinu; Foto: Christian Fickinger / Panthermedia / Profimedia

Vrlo korisna za najgore poslove po kući.

Tablete za mašinu za sudove napravljene su tako da mogu da se nose s tvrdom vodom, mrljama i masnoćom iz hrane pa ne iznenađuje da ih mnogi upotrebljavaju na načine koji nemaju puno veze sa njihovom osnovnom funkcijom.

Rerna

Uvek je teško očistiti ostatke hrane, naročito ako je reč o unutrašnjosti rerne. Upotrebite tabletu za mašinu za suđe skvašenu u toploj vodi kako biste s lakoćom izribali staklo i vrata rerne i vratili joj stari sjaj.

Šerpe i lonci

Na isti način na koji deluje na vratima vaše rerne, tableta za mašinu za suđe s lakoćom čisti zagorele šerpe, lonce i tiganje.

Mrlje od kafe i čaja

Ako kafa može da se upotrebi za farbanje tekstila, može isto da učini šoljicama ako ih odmah ne isperete. Mrlje nije lako ukloniti i može se činiti da će tu i ostati, ali sve što je potrebno jeste topla voda (napunite posudu do 3/4) i tableta za mašinu za suđe. Nakon sat vremena trebalo bi da možete da skinete sve mrlje vrućom vodom. Isprobajte ovaj praktični trik i s vazama za cveće, bokalima i flašama, savetuju Vijesti.

Pročitajte još:

Kanta za smeće

Kante za smeće su prepune prljavštine. Zato je potrebno, s vremena na vreme, dubinski je očistiti. Najlakši način da to učinite? Napunite kantu što je više moguće toplom vodom i ubacite tabletu za mašinu za suđe. Pričekajte da se otopi, zatim pričekajte još sat vremena pre ispiranja vrućom vodom.

Sudopera

Neverovatno je kako se brzo dno sudopere može zaprljati. Ogrebotine od posuđa i promena boje zbog tamnih tečnosti mogu učiniti da čak i najčistija sudopera izgleda prljavo. Samo pustite malo tople vode u sudoperu i ubacite tabletu za mašinu. Nakon nekog vremena, isperite toplom vodom, navodi Klix.ba.

WC šolja

Kad dođe vreme da se pozabavite kupatilom, počnite tako što ćete ubaciti tabletu za mašinu za suđe u WC šolju. Zatim očistite umivaonik, podove i tuš, a WC ostavite za kraj. Na taj način će tableta imati vremena da se malo otopi i ribanje WC šolje će biti jednostavno. Takođe, možete koristiti tablete za čišćenje mrlja koje je ostavila tvrda voda.

***


Bonus video: Brčkanje tanjira u mašini za pranje sudova, pogled iznutra

Komentari

Svi komentari (0)