Foto: Nenad Nedomacki /BalkansCat /Shutterstock, hidmet

U Beogradu u novogodišnjoj noći do 9 stepeni.

Danas se u Srbiji ujutro očekuje mestimično slab mraz i magla, koja će se ponegde po kotlinama i dolinama reka na jugu i jugozapadu Srbije zadržati duže tokom dana.

U većini krajeva pretežno sunčano, samo u Vojvodini oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom, zbog čega je RHMZ jutros objavio i dodatnu najavu.

„U naredna dva sata na severu Vojvodine ponegde kiša, a po kotlinama i dolinama reka jugozapadne i južne Srbije magla će smanjivati vidlјivost i na manje od 100m“.

Foto: hidmet.gov.rs

Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od -1 do 9 stepeni, a najviša od 8 stepeni u Timočkoj Krajini i po kotlinama u kojima se očekuje duže zadržavanje magle, do 18 stepeni na zapadu Srbije.

U Beogradu će biti pretežno sunčano, uz slab vetar. Najniža temperatura od 6 do 9 stepeni, a najviša oko 17 stepeni.

U narednih sedam dana na području Srbije malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima, suvo i stabilno vreme, a uslova za kratkotrajnu kišu biće samo danas u Vojvodini, a sredinom sledeće sedmice ponegde i u ostalim krajevima. Maksimalna temperatura u većini mesta biće od 11 do 19 °C, jedino će u danas u Timočkoj Krajini i u mestima sa dužim zadržavanjem magle biti hladnije. Od sredine sledeće sedmice dnevna temperatura u manjem padu.

U novogodišnjoj noći biće suvo sa temperaturom od -1 °C na jugu do 9 °C na severu Srbije, na području Beograda od 7 do 9 °C.

Foto: hidmet.gov.rs

U subotu ujutro po kotlinama i dolinama reka južne i jugozapadne Srbije mestimično magla, koja će se ponegde zadržati i tokom prepodneva. U ostalim predelima pretežno sunčano ili malo oblačno. Vetar slab, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -1 do 9 °C, a najviša od 10 do 20 °C.

Neuobičajeno toplo vreme za ovo doba godine nastavlja se i u prvim danima nove godine.

Foto: hidmet.gov.rs

U nedelju ujutro po kotlinama i dolinama reka južne i jugozapadne Srbije mestimično magla, koja će se ponegde zadržati i tokom prepodneva. U ostalim predelima pretežno sunčano ili malo oblačno. Vetar slab, južnih pravaca. Jutarnja temperatura od -1 do 9 °C, a najviša od 10 do 18 °C. U ponedeljak isto, s maksimalnim temperaturama od 12 do 19 stepeni.

Foto: hidmet.gov.rs

U nastavku malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima, suvo i toplo. Samo se u sredu (04.01.2023.) očekuje prolazno naoblačenje koje će prvo zahvatiti severne delove zemlje, a posle podne će se proširiti i na ostale krajeve donoseći mestimično slabu kišu, navodi RHMZ.

Pročitajte još:

***

Bonus video: Od grada do grada: Ko kako slavi doček?