Foto:Tanjug/Valeriy Sharifulin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, Shutterstock

Ovo objašnjava zašto su ga zvali "prorok propasti".

Mišel de Nostredam, poznatiji kao Nostradamus, bio je francuski astrolog, lekar i vidovnjak, a svoju čuvenu knjigu proročanstava objavio je 1555. godine. Veruje se da je njegov mračni pogled na svet oblikovan Starim zavetom i traumom gubitka žene i dece usled bolesti, verovatno kuge. Nesposoban da izleči one koje je najviše voleo, pokušao je da unapred upozori čovečanstvo na opasnosti koje mu prete.

Nostradamus u svojoj knjizi predviđa ratove, pošasti, prirodne katastrofe, građanske nemire, politička ubistva… A evo šta je od toga „prorok propasti“ najavio za 2023.

Globalno zagrevanje i mnogo mrtve ribe

U malom odlomku o neminovnom uništenju mora, Nostradamus predviđa da će „sunce spržiti blistavo more“ i da će „ribe Crnog mora žive ključati“, prenosi NY Post. Nedavna istraživanja sugerišu da bi, zapravo, mnoge vrste riba, i to baš one koje se najčešće jedu, mogle da budu suočene sa izumiranjem kao direktnim rezultatom globalnog zagrevanja.

Bakingemska palata u plamenu

Nostradamus je predvideo da će 2023. svet videti „nebesku vatru na kraljevskom zdanju“. Shvaćeno bukvalno, ovo bi moglo značiti da meteor ide pravo ka Bakingemskoj palati. Metaforično, plamen bi mogla da izazove Netfliks serija u kojoj su princ Hari i Megan Markl izneli prljav veš britanske kraljevske porodice ili neka druga „bomba“ koja se sprema u 2023.

Treći svetski rat

„Sedam meseci velikog rata, ljudi mrtvi od zla“ – i to je Nostradamus video i prva asocijacija je na razorni rat u Ukrajini. Proročanstvo ukazuje na to da će sukob u 2023. da eskalira u svetski rat, što bi, s obzirom na nuklearne arsenale, moglo da se izjednači sa apokalipsom.

Pročitajte još:

Antihrist dolazi

Nostradamus piše da će oko 2023. godine „antihrist vrlo brzo uništiti trojstvo“. „Njegov rat će trajati 27 godina. Nevernici će biti mrtvi, zarobljeni, prognani. Krvlju, ljudskim telima, vodom i crvenim gradom prekriće zemlju.” I dok neki već pokušavaju da provale iza lica kog svetskog moćnika se krije antihrist, ni baba Vanga za 2023. nema lepe vesti.

***

Bonus video: Dušan Jurić, psiholog i astrolog: Najvažnije što nam donosi horoskop 2023. godine