vremenska prognoza
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Poslednjih dana u Srbiji je prilično tmurno, hladno i kišovito vreme, koje se većini smučilo. Zato se pitamo – hoće li se uskoro malo razvedriti i otopliti ili nam je zima pred vratima.

Ako je verovati prognozi, treba da se strpimo još par dana, otprilike do subote, kada će kiša i vetar malo stati, a nebo se razvedriti.

Naime, kako poručuju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, iznad većeg dela Srbije sutra će biti promenljivo oblačno, hladno, ali uglavnom suvo, što je promena u odnosu na prethodni period kad smo danima svuda morali sa klišobranom.

Vremenska prognoza Foto:hidmet.gov.rs

Ipak, na severu i zapadu ponegde je moguć slab prizemni mraz. Na jugu i istoku zemlje biće oblačno, mestimično sa kišom, a na visokim planinama – sa snegom.

Vremenska prognoza Foto:hidmet.gov.rs

Jutarnja temperatura biće od nula do sedam stepeni, a najviša dnevna od šest do 12 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Pročitajte još:

Što se tiče narednih dana, izgleda da nam do vikenda stižu malo lepši dani. Do kraja sedmice iznad većeg dela biće promenljivo oblačno i suvo sa periodima sunčanog vremena, a na jugu i istoku zemlje će se do subote zadržati pretežno oblačno, mestimično sa kišom.

Vremenska prognoza Foto:hidmet.gov.rs

Dakle, već od subote u većini naše zemlje – toplije i sa više sunca.

Od ponedeljka će takođe biti pretežno sunčano i toplije, sa temperaturom oko proseka za ovaj period godine, od 17 do 22 stepena.

Sve u svemu, treba da se strpimo do subote, kada ćemo malo odahnuti od kiše i vetra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: Kako do pozitivnih misli

Komentari

Svi komentari (0)