Usvojili, pa vratili dete: Najgora izvinjenja influensera

Lifestyle 22. dec. 202015:12 > 15:55
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Influencer Investigator

"Cancel" kultura obeležila je 2020. godinu, a pravila su jasna: ukoliko imate bilo kakve rasističke, mizogene, homofobne ispade, fanovi i sponzori su završili s vama. Tako je barem u svetu. Influenseri pokušavaju ipak da se povrate u žižu popularnosti iskrenim ili manje iskrenim izvinjenima - ovo su najbolja.

Slučaj influensera Bake praseta kod nas je pokazao da među brendovima ipak postoji neka vrsta odgovornosti, jer su mu mnogi nakon skandala sa maloletnicom uskratili dalju saradnju.

Ipak, to nije uticalo na njegovu popularnost previše (sudeći po Jutjub trendingu).

Pročitajte još:

A evo kako na zapadnjačkoj sceni izgleda kad neko napravi grešku pa se izvinjava.

Slučaj Niki DeMartino

Lajfstajl influenserka je 15. marta postavila rasistički video na TikTok – snimala se u salonu gde joj je nokte radila Azijatkinja, a snimak je pratila pesma „It’s Corona Time“. Onda je tri dana kasnije objavila izvinjenje rekavši:

„Sve posmatram kao jednake, tako da zaista nisam videla problem“.

Nije izgubila podršku fanova.

Slučaj Nese Barnet

Ova tiktorkerka je 8. aprila snimila kako pleše uz čoveka koji je recitovao Kuran. Nakon što se istog dana izvinila u direktnom prenosu uživo, tvrdeći da nije znala da je to Kuran (samo je mislila da je to slatki deka) i dodala je da je njena maćeha iz Egipta.

Sada njeni snimci broje dva miliona pregleda.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели First Ever Tiktok Shaderoom (@tiktokroom)

Slučaj Kolin Balinger

Glumica koja stoji iza kanala MirandaSingsa, izvinila se što je pre nekoliko godina poslala tada maloletnom fanu donji veš. U video snimku objavljenom na njegovom uspešnom Jutjub kanalu, sada 18-godišnji Adam Mekintajer otkrio je detalje njihovog neprikladnog odnosa.

U svom izvinjenju, Balinger je rekla da donje rublje nije poslala u perverznom smislu, već je svima poklanjala nasumične stvari.

Slučaj Mike i Džejmsa Staufera

U video snimku objavljenom 26. maja, koji je zatim obrisan, Stauferi prihvataju odgovornost za „vraćanje“ svog sina Haklija, kojeg su usvojili iz Kine. Prema rečima roditelja, nisu bili svesni pune razmere Hakslijevih medicinskih problema, uprkos tome što su u prošlosti tvrdili da su bili spremni na najgore.

U snimku su se žalili na užasne komentare koje su dobili. Mesec dana kasnije, 24. juna, Mika Staufer je na Instagramu objavila izjavu na četiri stranice da preuzima punu odgovornost za svu bol koju je nanela. I dalje se nisu vratili na društvene mreže.

Slučaj Džene Marbl

Ona se izvinila za brojne stare video snimke sa uvredljivim šalama o rasi i polu. Već je uklonila nekoliko, uključujući imitaciju Niki Minaž.

Njeno izvinjenje smatra se za najiskrenije, a na kraju je sama rešila da ugasi kanal. Ona je sama sebe „cancel-ovala“.

Slučaj Džefrija Stara

Megapopularan influenser objavio je snimak pod naslovom „Činim ono što je ispravno“. On se zapravo izvinjavao drugom popularnom influenseru, Džejmsu Čarlsu, kojeg je pokušavao da uništi nazivajući ga predatorom i pedofilom.

Ipak, mnogi mu nisu poverovali, pre svega jer je pričao o Afroamerikancima s namerom da skrene pažnju sa svojih loših dela.

Mnogi ga sada ne vole, ali njegova bjuti linija se i dalje dobro prodaje.

Slučaj Čarli Jordan

Influenserka je morala da se izvinjava zbog putovanja u Ruandu tokom pandemije, a zatim kritikovanja njihovih karantinskih postupaka na TikToku kada je 3. septembra bila pozitivna na virus.

U svom izvinjenju na Instagram storiju 7. septembra, na snimku na kojem pritom koristi filter, ona naglašava da je naučila lekciju 100 odsto. I dalje joj super ide.

Slučaj Čarli D’Amelio

Morala je da se izvinjava zbog snimka gde se ona i njena sestra Diki otvoreno zgražavaju nad hranom koju im je privatni kuvar pripremio. U istom video snimku, Čarli se takođe požalila da nije uspela da dobije 100 miliona sledbenika na godišnjicu dostizanja milion sledbenika.

Zbog toga je brzo izgubila dosta fanova, ali ih je brzo i povratila.

Slučaj Gabi Martino

Gabi je morala da se izvini zbog toga što je 1. decembra na Onlyfans postavila video sebe iz detinjstva na kojem podiže suknju, sa sve sugestivnim natpisom. Pretplatnici su fotografiju mogli da kupe za 3 dolara. Ona je suspendovana sa platforme zbog optužbi za distribuciju dečije pornografije.

U izvinjenju od dva minuta, Gabi na ivici suza obećava da će se promeniti.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar