Novi bog „Slagalice“ upisao se u legendu u tri poteza

Lifestyle 23. dec. 202012:37 > 13:05
Podeli:
Foto:youtube/RTS Slagalica - Zvanični kanal

Dušan Macura, bivši košarkaš "Zvezde", sada je legenda omiljenog srpskog kviza "Slagalica". Mnoge je zadivio njegov potez u poslednjoj epizodi kviza.

„Slagalica“ je kviz za sve generacije koji se pomno prati već godinama i često je povod za porodična nadmetanja u znanju. A takmičari koji se dobro pokažu u kvizu osvajaju veliko poštovanje i divljenje ljudi.

Pročitajte još:

Jedan baš takav legendarni potez izveo je Dušan Macura, koji se takmiči već nekoliko epizoda, a poslednji protivnik bio mu je takmičar Miloš Karna.

Macura je u ovoj emisiji izgubio rezultatom 183 prema 140 u korist Karne, ali će ostati zapamćeno njegovo ekspresno rešavanje asocijacije u čuvenoj poslednjoj igri „Slagalice“.

U samo tri poteza Macura je pogodio konačno rešenje. Pogledajte i kako – na snimku igra počinje malo pre 19. minuta.

„Redovno pratim ‘Slagalicu’ od njenog početka. Bukvalno se sećam prve epizode 1993. godine. Bio sam sa pionirima Zvezde na pripremama i u hotelu sam na televiziji video novi kviz. Odmah sam saigračima rekao: ‘Ovo nije loše’. Nisam tada imao predstavu da ću zbog ‘Slagalicе’ decenijama kasnije dospeti u centar pažnje. Od prve epizode mi je interesantan i kad god sam u prilici gledam omiljeni kviz“, izjavio je košarkaš – genije za Nova.rs.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar