Trik da prašinu iza radijatora očistite za nekoliko sekundi

Lifestyle 17. nov. 202113:05 > 13:10
Podeli:
radijator
Radijator; Foto: Edmund Kijonka / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

Trik za čišćenje prašine iza radijatora koji se deli na mrežama postao je pravi hit - u pravom trenutku kad se svi spremamo za grejnu sezonu i kad šizimo zbog prašine koju nikako ne možemo da dohvatimo.

Radijatori jesu posebno nezgodni za čišćenje jer do nekih delova ne može da se dopre ni krpom, ni četkom za prašinu, ni usisivačem. A prašina se gomila.

The Sun navodi da je jedna žena zapravo zatražila savet o tome kako da se reši prašine i prljavštine koja se skuplja između radijatora i zida u Facebook grupi za čišćenje. Prvo je dobijala preporuke za „posebne“ četke za čišćenje radijatora, međutim, ispostavilo se da postoji super jednostavan i brz način čišćenja uz pomoć aparata koji već ima u kući. Doduše, u kupatilu.

Pročitajte još:

Više ljudi savetovalo joj je da „izduva“ prljavštinu iz radijatora pomoću fena za kosu, a onda je lako usisati ili prebrisati prašinu s poda.

„Koristim fen za kosu da izbacim prašinu, a onda usisam ono što izađe“, „Koristite fen, izduvaće čak i prašinu sa dna“, objasnili su joj korisnici.

Trik je brzo postao viralan na mrežama, jer su očigledno mnogi imali sličan problem, a priznaćete – ovaj način čišćenja radijatora deluje lakše od svih drugih.

***
Bonus video: Pravilno feniranje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar