ribanje tuš kabina
Foto: Andriy Bezuglov / Alamy / Alamy / Profimedia

Često maštate da su vrata vašeg tuša jednako sjajna kao prvog dana? Niste sami…

Belo sirće i prašak za veš

Kombinacija ova dva sastojka je mnogima favorit kada se treba rešiti fleka sa stakla na tuš kabini. Nećete verovati kako lako otapa svu prljavštinu bez korišćenja štetnih hemikalija. I uz to je vrlo jednostavno pripremiti taj rastvor, prenosi N1.

Maramice za mašinu za veš

Ko bi pomislio da se one mogu koristiti i u druge svrhe? Uzmite tu maramicu i trljajte njom staklenu površinu, a sastojci iz nje će pomoći da uklonite fleke i rešite se svih nečistoća.

Pročitajte još:

Kukuruzni skrob

Radi se o jako slabom abrazivnom sredstvu koje je idealno za čišćenje takvih površina.

Pomešajte ga s malo sapuna za pranje posuđa i sirćetom. Poprskajte po vratima, krpom za čišćenje malo operite, pa isperite vodom i gotovi ste.

Grejpfrut i so

Citrusi iz grejpa će na prirodan način ukloniti sve fleke i ostatke sapuna koji se talože na staklu. Jednostavno prerežite grejp napola, na njega stavite so i operite vrata.

Sirće pomaže

Ono čini se čisti sve. Zagrejte čašu sirćeta i dodajte par kapi tečnosti za posuđe. Ova mešavina će bez problema razgraditi masnoće i otopiti fleke.

Esencijalna ulja

Ovo sigurno niste očekivali, ali je istina. Možete koristiti ulje od limuna uz toplu vodu kako biste očistiti vrata tuša.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: Kućni ljubimci za mirniji život