Promena vremena, zahlađenje od oko 20 stepeni i sneg - glavna su tema u Srbiji danas, a mnogi već dovode u pitanje svoje planove za Prvi maj i Uskrs.

Slobodan Sovilj, meteorolog iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, konstatovao je da je neuobičajeno da temperatura padne ovako brzo za više od 20 stepeni, a najavio je i formiranje snežnog pokrivača na višim planinama ovih dana. Prema meteorolozima, otopljavanje kreće oko 23. maja, međutim, kad je u pitanju vremenska prognoza za 1. maj – nemamo sreće i možda ćemo morati da pravimo novi plan za praznični izlet.

Pročitajte još:

„Bar 7-8 dana će se zadržati ovo zahlađenje s maksimalnim temperaturama od 16 do 20 stepeni u našoj zemlji. Pri samom kraju aprila imali bi najverovatnije porast temperature i vratili bi se do 25 stepeni, dakle ne bi ponovo imali 30. Međutim, za prvomajske praznike prema dugoročnim prognozama ponovo nam sledi zahlađenje, česta prolazna naoblačenja sa padavinama, tako da su za vreme praznika realnije temperature oko 20 stepeni ili čak malo niže. Tako da nam neće biti toplo kao u prvoj polovini meseca“, istakao je Sovilj.

Pogledajte celo gostovanje u emisiji „Probudi se“, a evo i gde za Prvi maj ako bude kiša.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar