Meteorolog Đorđe Đurić je gostujući u emisiji "Probudi se" otkrio kakvo će vreme biti do kraja jeseni i kad će nas zima "preseći" prvim snegom u nižim krajevima.

„Iza nas je dosta hladan period, imali smo prave jesenje dane s temperaurama ispod 10 stepeni i planinske predele je zabeleo i prvi sneg ove sezone, mada je na Kopaoniku prvi sneg pao još u septembru. Dobra vest je da su pred nama lepi jesenji dani, sa umerenim jesenjim temperaturama, to znači da ćemo imati vrednosti od 15 do 19 stepeni. Najtopliji četvrtak i petak i do 20, ali vidimo da su jutra hladna“, istakao je Đurić.

Promena, međutim, stiže već u petak.

Pročitajte još:

„Oblačnost koja u petak stiže sa severa biće uvod u promenu vremena koja se očekuje tokom dana, tako da stižu i padavine, a samim tim doći će i do osetnog pada temperature. Tako da ćemo već za vikend imati za desetak stepeni niže temperature, ponovo sneg na planinama i pravo jesenje vreme u nižim delovima Srbije“.

Sam kraj oktobra će, prema njegovim rečima, biti suv i prohladan, jutra će biti hladna i maglovita, preko dana suvo i oko 15 stepeni. Početak novembra ipak, kako kaže, usled južnih strujanja dočekujemo uz toplo vreme.

„Očekuju nas umereni jesenji dani, tako da ćemo još sačekati na onu pravu zimu i prvi sneg koji se u proseku javlja krajem novembra u nižim predelima“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)