za malog Gavrila pomoć
Foto: Privatna arhiva

Najlepša vest stigla nam je juče – konačno je skupljeno 2,5 miliona evra za lečenje malog Gavrila Đurđevića. U tome su pomogli mnogi, a među njima su i bračni par Prodanović.

Mali Gavrilo Đurđević boluje od spinalne mišićne atrofije i juče je bio rok da se ogroman novac za terapiju u celosti sakupi zbog termina u bolnici. Među ljudima velikog srca koji su pomogli izdvajaju se Marko i Nina Prodanović.

Ovaj mladi bračni par je juče prodao svoj automobil i 4.000 evra od te prodaje uplatio je za lečenje malog Gavrila.

Taj novac im nije bio višak jer imaju dosta planova, ali su ga se odrekli da bi pomogli.

Prethodno je bajker Nemanja Ugrešić iz Beograda ponudio tri motora od 2.500, 10.000 i 12.000 evra na prodaju za malog Gavrila.

„Gavrilo je 12.000 koraka bliži“, napisao je Nemanja nedavno na društvenim mrežama nakon što prodao najskuplji motor.

Pročitajte još:

Još jedan humani čovek, vatrogasac Đorđe Vukićević, oduševio je i Srbiju i svet u svojoj želji da pomogne Gavrilu. On je postao svetski poznat zahvaljujući humanitarnoj akciji sa trakom Kristijana Ronalda.

On je sada već famoznu traku pokupio sa trave Marakane nakon što ju je Kristijano Ronaldo revoltiran bacio. Đorđu je tada sinula ideja da će traka dostići veliku vrednost u humanitarnoj aukciji.

Nije pogrešio, traka je prodata za sedam i po miliona dinara, odnosno oko 64.000 evra, što je značajan doprinos akciji, i to zahvaljujući kompaniji Mozzart, koja je pobedila na licitaciji.

Mladi vatrogasac je želeo da ostane anoniman, ali je to ipak bilo nemoguće, zaslužio je da se zna ko je došao na ovakvu ideju, pa je ekipa Rojtersa napravila priču o njemu.

Prodanovići, Nemanja i Đorđe nikako nisu jedini. Cela Srbija kuckala je stalno poruke za pomoć malom Gavrilu. Organizovane su nebrojene humanitarne akcije i licitacije.

U Knez Mihailovoj je održan sajam knjiga posvećen Gavrilu. Ljudi su prodavali nameštaj iz kuće, pa je jedan čovek ponudio svoj sto.

Drugi je ponudio svoje usluge, pa je za košenje imanja tražio od 100 do 350 evra kako bi taj novac posle preusmerio Gavrilu.

I osuđenici u zatvorima širom Srbije skupljali su novac za Gavrila.

Ujedinili smo se svi za ovog mališana. Slično je bilo i sa malom Anikom, Sofijom, Minom… Nažalost, i druga deca u Srbiji su teško bolesna i treba im naša pomoć. Za sve one koji žele da pomognu, potrebne informacije su na sajtu Fondacije Budi human.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (24)