humanitarna akcija lečenje dece
Foto:Nova.rs

I pored mnogobrojnih akcija koje su se organizovale u poslednje vreme, novac za lečenje Sonje Milošević i Gavrila Đurđevića, koji vode surovu borbu sa opakim bolestima, još uvek nije prikupljen. Zbog toga je nekolicina građana zajedno sa humanitarnim organizacijama prikupila preko 2 500 naslova i danas u Knez Mihailovoj održava humanitarni sajam knjiga pod sloganom “Knjiga za zivot”.

To znači da ćete danas od 10 do 18 sati biti u prilici da nabavite neke od najzanimljivijih naslova domaćih i stranih knjiga za sve uzraste, ali i da se družite sa domaćim piscima. U zamenu za knjigu koju izaberete dobrotvorni prilog ostavljate u humanitarnu kutiju, a sav prikupljeni novac biće prosleđen za lečenje Gavrila i Sonje.

Pročitajte još:

Ana Karić, PR humanitarnog sajma knjiga, kaže da su na jednom mestu skupili najbolje priče, a najvažnija od njih je priča o ljubavi i solidarnosti.

“Dok mi stvaramo lažni blistavi svet na društvenim mrežama i samo delimo motivacione poruke, deca nam umiru zbog nedostatka novca za lečenje. Navikli smo da okrećemo glavu jedni od drugih, pravdajući se sopstvenim problemima i potrebama i u toj borbi za opstanak zaboravili smo ono najvažnije – empatiju. Hajde da to promenimo, hajde da Sonji i Gavrilu pokažemo da u ljudima još uvek ima nečeg ljudskog i da se svi zajedno podsetimo da je najbrži put do sreće ,kada srećnim učinimo one koji to ne mogu da nam uzvrate. Svi koji budu došli na sajam neće se vratiti kući samo sa novom knjigom već i sa ozbiljnom lekcijom o ljubavi i delićem jednog velikog sna”, rekla je Ana..

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)