hram svetog save vrata
Foto: Printscreen/Twitter/mina_kus

Radovi na Hramu Svetog Save nedavno su privedeni kraju, što su mnogi dočekali s radošću. Ipak, bilo je i onih prilično iznenađenih novim građevinskim rešenjima – poput automatskih staklenih vrata na ulazu.

Pročitajte još:

Na to su odmah neki konstatovali da ne treba preterivati i da je sve to lepo.

Ali to je bio samo početak rasprave jer je ovo moderno rešenje podelilo građane.

„Za mene ova staklena vrata nisu lepa i ne priliče na verskom objektu. Ni na crkvi, ni hramu, ni manastiru. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ovo je moje“, navela je autorka snimka.

Otvorilo se i pitanje – kakvo drugo rešenje bi onda bilo praktično.

Ali i šta se desilo sa starim hrastovim vratima? Možda nisu dovoljno moderna…

Onda se misterija delom rešila jer, kako navode tviteraši, drvena vrata su tu, samo se ne vide kad su otvorena, a inače su ispred novih staklenih. Samo su ta nova i sporna i, kako tvrde, neprikladna.

*

*

I dok se neki pitaju da li se sada i u kriptu Hrama Svetog Save možda ulazi pokretnim stepenicama, ima onih koji u svemu traže logično objašnjenje.

Kažu kako ulazna vrata u Hram teže više od dve tone i da jednostavno ne bi bilo moguće otvarati ih svaki čas, a ako su stalno otvorena, bila bi promaja…

Zato imaju bolje predloge.

U svakom slučaju, kako reče tviteraš Petar Beljić, deluje da je ova objava imala odjeka jer su vrata sada, iz nekog razloga, stalno otvorena.

Kako se vama dopadaju?

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram