Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Još ranije su meteorolozi najavili zahlađenje i kišu za ovi nedelju, a kakvo će vreme biti 3. aprila kada Srbija izlazi na glasanje? Upravo smo saznali.

Kraj marta stigao nam je uz prolećne temperature i dosta sunca, međutim, u sredu, 31. marta nam slede novi oblaci.

„Prve padavine očekuju se u sredu popodne i uveče, a u četvrtak i petak će biti promenljivo oblačno s kišom i pojavom lokalnih pljuskova s grmljavinom. Ali, temperatura tih dana neće padati, maksimalna će biti 15-20 stepeni, dok se za vikend sprema prodor hladnog vazduha“,  kaže za Nova.rs meteorolog Slobodan Sovilj iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Foto: hidmet.gov.rs

 

Ni dan kad Srbija izlazi na izbore neće početi sunčano.

„Cela druga polovina sedmice će biti u znaku padavina na području Srbije, a takvo vreme očekujemo i za vikend. prema trenutnim podacima više kiše biće u subotu, u nedelju će padavine biti slabijeg intenziteta, ali će nedelja biti najhladniji dan – maksimalna temperatura u većini mesta biće od pet do deset stepeni“, otkriva nam Sovilj.

Pročitajte još:

Ipak, neki će u najavi videti simboliku u tome što bi krajem tog dana, 3. aprila, prema navodima meteorologa padavine trebalo potpuno da prestanu u svim krajevima, a naredne sedmice se računa na trend razvedravanja i postepenog otopljavanja s temperaturama oko 15 stepeni.

Prema najpreciznijem norveškom meteo sajtu (yr.no) 3. april u Beogradu će biti oblačan, ali bez kiše, a temperatura će ići do 8 stepeni.

***

Bonus video: Zato glasaj – Jelena Stupljanin – Ne postoji nebitan glas i mali čovek

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)