Crni petak Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Srbi su s ushićenjem dočekali "praznik" najavljen nam kao Crni petak, a na mrežama su uglavnom složni: I crnje je nego što smo mislili.

Crni petak, a plata već potrošena, stanje na računi još crnje, a sa svih strana „vrište“ specijalni popusti i akcije.

*

Ipak, neki Tviteraši objasniće im da zapravo ništa ne propuštaju.

Bilo je onih koji su unapred osmislili „sačekušu“ –  proverili cene određenih proizvoda i čekali da vide kako će biti promenjene u sklopu Black Friday akcije, kad im je nalepljena etiketa koja upućuje na veliki popust koji ne treba propustiti.

Pročitajte još:

„Samo želim da kažem da sam gledao nekih godinu dana SSD da kupim koji je koštao 18999 i onda sam odlučio da sačekam crni petak da bi ga za crni petak stavili na popust od 40% i cena mu opet 18999“, podelio je jedan Tviteraš.

Ispostavilo se da su neke cene na Crni petak osvanule i više nego nekoliko dana ranije.

 

*

*

*

Ta „prevara“ ne važi naravno za sve akcije, ali treba biti oprezan.

Najvažnije je da ne gledamo procenat sniženja i da nam to ne bude prva linija odabira za kupovinu tokom sezonskih rasprodaja, to više nije bitno kod nas. To je i dalje bitno u zemljama gde se poštuju određena pravila i gde se poštuju potrošači, rekao je za Infobiz Zoran Nikolić iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije.

Pročitajte još:

„Kada pogledamo sve te cene – nevazano za poskovid eru i eventualnu nadoknadu gubitaka trgovaca, najvažnije je da ne gledamo da li je nešto sniženo 50 ili 70 odsto, već isključivo koliko to sada košta, koliko košta u trenutku kupovine i da li nam je to baš neophodno“, savetuje Nikolić.

 

***

Bonus video: Crni petak u Ušću

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (4)