Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr, Twitter

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da država uvodi nove demografske mere - vest o 300 hiljada je odjeknula Srbijom i svi se "bacaju na posao".

„Imajući u vidu činjenicu da polako nestajemo kao nacija, moramo da razmišljamo kako da taj problem rešimo. Bez obzira na to što je usvojen budžet, mi ćemo od prvog januara za svako prvorođeno dete odmah uplaćivati 300 hiljada dinara, umesto dosadašnjih 100 hiljada”, rekao je Vučić, dodajući da će ta mera biti “ukombinovana sa drugim merama”, a najavio je i izmenu zakona o porodici.

Pročitajte još:

„Pošto danas nam majke rađaju prvo dete u tridesetoj godini, pokušaćemo da motivišemo studente, dame i muškarce, da ne beže od rađanja dece. Za studente donosimo meru da, ukoliko devojka zatrudni i rodi dete, da za nju ne važe ispitni rokovi, isto tako i za muškarca. Odredićemo za fakultete da moraju da ih završe do 26. godine, a za Medicinski fakultet do 28. godine“, rekao je on.

Međutim, čini se da je već 300.000 u najavi „urodilo plodom“ – svi su u trenutku „zaboravili“ zašto bi zaista trebalo da se prave deca, osetili se motivisano i spremni su da svoje prvorođenče ponude državi.

Dodatni džeparac bi mnogima dobro došao, a kad već odgovaraju „profilu“…

…Pravi je trenutak da se „bace na posao“.

Ne libe se ni da potraže pomoć, za viši cilj.

A oni koji su zakasnili – naći će način da naplate.

Neki su spremni i odmah da predaju svoje prvorođeno dete.

Samo još da čujemo šta predsednik dalje namerava sa svom tom decom…

***

Bonus video: Joga za zauzete mame

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (16)