Golišave fotke mladog Klinta Istvuda sa Petrovaradina ’69.

Lifestyle 01. jun. 202015:10 > 15:47
Podeli:
Klint Istvud
Klint Istvud; Foto: Profimedia

Klint Istvud upravo je napunio 90 godina i verovatno se i ne seća kako je davne '69. zavodio po Petrovaradinskoj tvrđavi. Ali, to ne umanjuje intrigantnost fotografija koje se ovih dana vrte po društvenim mrežama podsećajući na zaboravljeni detalj iz karijere legendarnog glumca.

Njegovi filmovi su „obavezna lektira“. Igrao je u 70, režirao preko 40, a producirao 50 filmova i TV serija. Tokom karijere je 11 puta nominovan za Oskara, a osvojio je četiri – za režiju i film godine za ostvarenja „Million dollar baby“ i „Unforgiven“. Dodeljen mu je i peti, počasni Oskar za životno delo. Proglašen je za viteza i nosilac je medalje Legije časti u Francuskoj, vlasnik Zlatnog lava za životno delo, a po anketama „najkul glumac svih vremena“.

Pročitajte još:

Ipak, neke stvari iz njegovog života nisu tako poznate, ni očekivane. Klint Istvud je svojevremeno izbačen iz gimnazije zbog nedoličnog ponašanja, a pre nego što je počeo da se bavi glumom, radio je na benzinskoj pumpi, kao vatrogasac, kao spasilac na plaži i nosač štapova za golf. Iza sebe ima dva braka i gomilu vanbračne dece. A nekada davno, zavodio je i po Petrovaradinu.

Klint je Srbiju posetio 1969. tokom snimanja filma „Kelly’s Heroes“. U pitanju je bila američko-jugoslovenska koprodukcija, koja se u režiji Brajana Hatona snimala, između ostalog, u selu Vižinada u Istri, u Špicerovom dvorcu u Beočinu, u Obrenovcu, gde je za potrebe snimanja srušen stari železnički most na Kolubari…

Istvud je koristio pauze da uživa na lokacijama, a na Petrovaradinskoj tvrđavi nastala je čitava serija fotki mladog glumca koji je lepo vreme iskoristio za sunčanje i uživanje u pogledu na reku.

 

Pitanje je da li se „prljavi Hari“ danas seća tih trenutaka, ali Novi Sad ih pamti. Inače, u muzeju grada čuva se tenk koji je korišćen u filmu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar