Direktor RHMZ otkriva koliko će snega napadati i kada nas očekuje novi talas

Lifestyle 22. jan. 202214:10 > 14:19
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sneg je prekrio Beograd, a direktor RHMZ-a, prof. dr Jugoslav Nikolić otkrio je koliko će napadati u ovom talasu, ali i kakva je vremenska prognoza do kraja meseca.

Meteorolog i direktor RHMZ-a otkrio je detaljnu vremensku prognozu za ovaj mesec.

Danas je prisutna oblačnost koja uslovljava sneg umerenog, a ponegde i jakog intenziteta na području Beograda, Vojvodine i zapadne Srbije u toku popodneva preko centralnih krajeva izmestiće se ka jugu zemlje. U većini mesta očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10 cm. Na području Beograda do 14 h sneg, a zatim prestanak padavina. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar. Najviša temperatura od -1 do 3 stepena.

Izvor: RHMZ

U nedelju, 23. januara, povremeno se očekuje slab sneg u brdsko-planinskim predelima, ali slabijeg intenziteta u odnosu na subotu. Na planinama će doći do povećanja visine snežnog pokrivača za 2 do 5 cm, dok će se u Vojvodini i Timočkoj Krajini zadržati suvo, sa sunčanim intervalima.

PROČITAJTE JOŠ:

Najniža temperatura od -9 do -3, (u Beogradu oko -4), a najviša od -1 do 3, u Beogradu oko 1 stepen.

Prema tvrdnjama profesora, tokom većeg dela naredne nedelje od 24. do 30. januara ne očekuju se značajnije padavine na području Srbije. U većini mesta će biti suvo sa povremenim sunčanim intervalima, a provejavanje slabog snega biće moguće tek ponegde u planinskim predelima.

Zbog priliva osetno hladnijeg vazduha iz severne i severoistočne Evrope, u prvom delu sedmice očekuju se umereni i jaki jutarnji mrazevi, dok će dnevna temperatura u ponedeljak i utorak biti malo ispod 0 stepeni (ledeni dani), a zatim u manjem porastu.

PROČITAJTE JOŠ:

Na području Beograda 24. i 25. januara jutarnji mraz biće intenziteta od -10 do -6 stepeni, na području Srbije lokalno i do -15 stepeni, dok će u drugom delu sedmice mraz početi da slabi. Od srede do kraja nedelje u Beogradu slab jutarnji mraz (od -4 do 0 stepeni), dok će na području Srbije lokalno biti i mraza umerenog intenziteta (do -9 stepeni).

Novo prolazno naoblačenje sa snegom očekuje se krajem meseca, kada je moguće povećanje visine snežnog pokrivača za 5 cm.

***

Bonus video: Pažljivo po ledu, čuvajte se povreda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Komentari

Vaš komentar