Ko je zapravo Arsenije iz „Slagalice“, dečko koji je obrnuo igricu

Lifestyle 21. jan. 202214:51 > 15:05
Podeli:
Arsenije Arsić
Arsenije Arsić Foto: Screenshot/Youtube/RTS Slagalica - Zvanični kanal

Poslednjih dana svi pratimo „Slagalicu” koju mnogi u šali opisuju sa „bilo je neprijatno” i to sve zbog neverovatnog trijumfa mladog takmičara kviza Arsenija Arsića. Za Nova.rs, Arsenije je otkrio neke svoje tajne.

Mladi student ekonomije iz Beograda dve večeri zaredom je sve gledaoce Slagalice ostavio bez teksta i nastup završio sa 412 poena (naspram 69, koliko je osvojio njegov protivnik). Prošle godine takmičio se i u „Poteri” kad je zajedno sa svojim profesorom i kolegama oborio rekord kviza, a Arsenije je ostavio toliko snažan utisak na voditelja te emisije Jovana Memedovića, da je on dalje u toku snimanja i ostale takmičare oslovljavao njegovim imenom. U iščekivanju da ga vidimo u polufinalu za nekoliko dana, razgovarali smo s Arsenijem o kvizovima, faksu, ritualima i ambicijama.

Svima nam je jasno da kvizovima ne može da se bavi svako, a Arsenije, koji je 2001. godište, počeo je time da se bavi jako mlad.

„Kvizovima se bavim već skoro pet godina, zato što su mi velika ljubav još od detinjstva i izuzetna prilika da proverim svoje znanje i predstavim se u lepom svetlu”, istakao je Arsenije za Nova.rs.

On ne samo da se predstavio u lepom svetlu, nego je prethodnih dana na našim malim ekranima i više nego briljirao u odnosu na svog protivnika. Možemo samo da zamislimo kako se spremao.

„Za kvizove se priprema ceo život, a izvori informacija su najrazličitiji – od školskih i fakultetskih knjiga, preko veb-stranica, pa čak i razgovora sa ljudima, koji bolje od mene vladaju materijom (npr. sport).”

Arsenije Arsić, Foto: Privatna arhiva

Ipak, nekada je možda važna i sreća, te i Arsenije kao i brojni takmičari u različitim oblastima, ima svoje male rituale pre kviza.

„Postoji „srećna“ plava košulja koju oblačim kada snimam, tako da je to možda neka vrsta sujeverja, a kada su važne epizode se i prekrstim. Van toga ništa”, rekao je naš sagovornik.

Nije siguran čime želi da se bavi u životu, za sada pretpostavlja da će to biti nešto iz njegove struke, pre svega statistika. A, što se tiče njegovog proseka ocena na fakultetu, sam kaže da „nije nešto naročito“.

Pročitajte još:

„Ispod 8, ali kako vreme odmiče, čini mi se da to i nije važno, već količina stečenog (praktičnog) znanja.”

Kvizovi pokazuju da na tom polju stoji jako dobro, a kad bi jednog dana osvojio milion evra, Arsenije zna šta bi učinio.

„Kada bih dobio milion €, verovatno bih prvo morao da platim porez, jedan deo poklonio u humanitarne svrhe, a ostatak zadržao, i trudio se da što više putujem”, istakao je Arsenije.

A, kada bi postao predsednik Srbije?

„Kada bih postao predsednik Srbije, ne bih živeo u rezidenciji, kako se očekuje, već u svojoj kući. Za promene je još rano govoriti.”

***

Bonus video: Priča posle koje vam Slagalica više neće biti ista

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

Komentari

Vaš komentar