Foto:Screenshot/TikTok/anetttew

Kako se na snimku vidi, deca sede u učionici umotana u ćebad, neka pokrivena i preko glave.

Na TikToku se pojavio video, koji je navodno snimljen u jednoj školi u Češkoj, a na kojem se vide učenici dok čas prate umotani u ćebad. Snimak je izazvao brojne reakcije.

„Kad nije toplo u školi, a škola bi radije da kupi ćebad“, „Nije fer, morao sam da donesem svoje ćebe“, „Naša slavna škola“, komentarišu đaci, mada i dalje nije poznato da li je snimak autentičan i šta se tu tačno dešava.

@anetttew #fyp #school ♬ Ring of Fire - Johnny Cash

Neki češki mediji spekulišu da se osnovne škole bore sa energetskom krizom i da porast cena gasa ima svoje posledice, a da je „jedino što je škola obezbedila deci – ćebad“.

Pročitajte još:

I bilo bi možda i smešno da nije tužno i da – i mi nismo vrlo blizu te situacije, zatečeni usred energetske krize i u susret zastrašujuće teškoj zimi, kako je najavljuju. Učionice škola su već hladne, a roditeljima srpskih đaka nedavno je stigla dramatična poruka – molba da decu oblače toplije jer je „država propisala da temperatura može biti maksimalno 20 stepeni ali i niža“.

Nova.rs imala je uvid u dokument koji je napravilo Ministarstvo rudarstva i energetike, nakon čega je prosleđen Ministarstvu prosvete, a potom i javnim ustanovama i, kako se čini – svi ćemo nositi ćebad.

***

Bonus video: Kako će izgledati grejanje iz toplane ove sezone: Da li ćemo se smrzavati ove zime?

Komentari

Svi komentari (0)