Daš milione za stan u Njujorku, a u zgradi – sve pokvareno

Lifestyle 25. sep. 202111:01
Podeli:
stan njujork
Foto:Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Falični liftovi, curenje i užasna buka samo su neki od problema sa kojima su se suočili milioneri i milijarderi koji su kupili stanove u jednom od njujorških najskupljih nebodera.

Stanari Park avenije 432 tuže graditelje za 250 miliona dolara jer se nisu pobrinuli za 1.500 prijavljenih problema i falinki u zgradi, prenosi Bi-Bi-Si.

U tužbi se navodi da su građevinske falinke „ugrozile i izazvale neprijatnosti“ stanarima i njihovim gostima, prenosi RTS.

Neboder na Menhetnu je otvoren 2015. godine.

Neki od kupaca su Dženifer Lopez i njen bivši verenik Aleks Rodrigez, saudijski magnat Favaz Alhokair i mnogi drugi bogataši.

Pročitajte još:

Među problemima koji se navode u tužbi pred Vrhovnim sudom Njujorka su i eksplozija električnih instalacija zbog kojih je ceo neboder bio bez struje, velika buka i vibracije.

Cev za otpad koja se pruža duž cele zgrade „zvuči kao bomba“ kada se u nju odlaže đubre.

Mnogi problemi navode se i kao „bezbednosni“. Primera radi, liftovi se često zaglavljuju i u njima su stanari ostajali zarobljeni satima.

„Vlasnici su platili desetine miliona dolara za svoje stanove. Ne samo da nisu dobili ultraluksuzne stambene prostore koji su im obećani već je zgrada prepuna falinki i kvarova“, navodi se u tužbi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: KRUŽNE ZGRADE

Komentari

Vaš komentar