Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Komšijski odnosi znaju da budu čudni i nategnuti, ali obaveštenje koje su primili stanari jedne zgrade u Srbiji bukvalno prkosi zdravom razumu.

Neko od komšija izgleda baš ne voli pse, ali nemoćan da zabrani njihovo držanje u stanovima, rešio je da apeluje na „savest“ stanara. Na prilično neuobičajen način – obaveštenjem koje se poziva na Srpsku pravoslavnu crkvu i tvrdi da je „greh“ držati kučiće u stanovima.

„Poštovani, dužnost nam je da vas obavestimo da su prilikom gradnje osvećeni temelji od strane SPC. Stoga vas obaveštavamo da je greh držati kučiće u stanovima, a vašoj savesti prepuštamo kako ćete dalje postupati“, piše u poruci koja se ovih dana širi društvenim mrežama.

Foto:printscreen/twitterVuleMihailovic

Vlasnici pasa je ne uzimaju mnogo za ozbiljno, pa odgovaraju fotografijama svojih ljubimaca uz pozdrav za SPC; preporukama nekih „egzotičnijih“ kućnih ljubimaca koji bi možda bili manje greh; strahovanjima da će „sad da zabrane i seks u zgadi, osim između bračnih partnera, ako dostave Kućnom savetu dokaz u vidu venčanog lista iz SPC“…

SPC se ne oglašava na „prozivke“. Možda i bolje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (8)