„Zabranjeni“ pogled s vrha kultne zgrade Beograda

Lifestyle 29. mar. 202115:19
Podeli:
zgrada BIGZ Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Verovatno je svako ko je ušao u Bigz bar jednom izašao na prostranu terasu na sedmom spratu, gde je svojevremeno bio kultni džez klub Čekaonica s najlepšim pogledom na Beograd. Danas odatle vidik "puca" ka obližnjem gradilištu Beograda na vodi koji zaklanja simbole grada, ali na 10. spratu je još moguće da vidite i nešto drugo.

Tek retki su imali priliku da se popnu kružnim stepeništem kroz kulu sve do desetog sprata i izađu na malu terasu iza zarđalih vrata koja je inače zabranjena za posetioce.

Foto:Ana Kalaba/Nova.rs

Između ostalog i zato što nije bezbedno, nema ograde i prilično je visoko zbog čega ćemo ovde da stavimo UPOZORENJE da ne pokušavate da se penjete na krov, čak ni u slučaju da uspete da se promuvate u zgradu, iz koje su umetnici upravo izašli i koja se sprema za renoviranje.

Foto:Ana Kalaba/Nova.rs

Međutim, nadamo se da će pogled sa desetog sprata stare štamparije u nekom momentu biti šire dostupan, u svom sjaju reke, mostova i siluete Novog Beograda.

Foto:Ana Kalaba/Nova.rs

Do tada, uhvatili smo za vas delić ove panorame.

Foto:Ana Kalaba/Nova.rs

Zgrada BIGZ-a prodata je u februaru kompaniji “Marera propertis” Vladimira Zubrilova, ruskog biznismena, a zakupci muzičkih studija, ateljea i drugih prostora imali su rok od mesec dana da se isele.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar