Zamotajte salatu u aluminijumsku foliju i stavite u frižider - navodno ćete joj tako produžiti svežinu.
Bacanje hrane je veliki problem, a salata je često jedna od prvih namirnica koja završi u smeću jer uvene pre nego što stignemo da je pojedemo. U vreme kada mnogi paze na svaki dinar, smanjenje otpada od hrane može značajno pomoći kućnom budžetu. Srećom, postoji jednostavan trik koji može produžiti svežinu salate i do četiri nedelje, piše Mirror.
TikToker Armen Adamjan podelio je savet koji će vam uštedeti novac i smanjiti bacanje hrane.
On tvrdi da salatu ne bi trebalo čuvati u plastičnoj ambalaži u kojoj dolazi. Umesto toga, preporučuje da glavicu salate čvrsto zamotate u aluminijumsku foliju i zatim je stavite u frižider. Ovom metodom, tvrdi Adamjan, salata može ostati sveža i do četiri nedelje, što vam daje dovoljno vremena da je iskoristite do poslednjeg lista, prenosi Index.hr.
Adamjan je podelio i nekoliko korisnih saveta za čuvanje drugog voća i povrća. Za krompir preporučuje skladištenje u korpi na hladnom i tamnom mestu, daleko od sunčeve svetlosti i van frižidera. Za avokado predlaže da ga čuvate u hermetički zatvorenoj posudi s vodom, tvrdi da će tako ostati zelen i do tri nedelje.
Jedan od iznenađujućih saveta odnosi se na krastavce. „Ostavite ih na kuhinjskom pultu, duže će trajati“, objašnjava, predlažući da ih stavite u kesu s rupicama. S druge strane, dodaje, limun bolje istrajava u frižideru.